AYM’den e-ticaret kararı!

AYM’den e-ticaret kararı!
22.05.2024
A+
A-

Anayasa Mahkemesi (AYM) Danıştay’ın E-Ticaret Kanunu’nda yapılan bazı değişikliklerin iptali istemini reddetti. Bu karar ile birlikte, e- ticaret platformları her yıl lisans ücreti ödemeye devam edecek

AYM, E-Ticaret Kanunu‘nun elektronik ticaret piyasasının milli ekonominin gereklerine uygun olarak faaliyet göstermesine katkıda bulunduğunu belirtti. Daha önce de CHP E-Ticaret Kanunu’nun iptali istemiyle açtığı davayı reddeden AYM, bu sefer de Danıştay‘ın 4 maddenin iptali istemini oy çokluğuyla reddetmiş oldu.

-Ekonomik bütünlük tanımı başlığı altında yer alan “paylarının en az yüzde 25’ine” ifadesi ile yapılacak denetimleri ilgilendiren madde.

-Ticaret Bakanlığı’nın yetkilerini içeren “bilirkişinin hak ve yükümlülükleri ile görevlendirilmesine ilişkin usul ve esasları yönetmelikle belirlemeye yetkilidir” ifadesi.

AYM’nin bu kararı ile birlikte, e-ticaret platformları için yıllık lisans ücreti uygulaması ve Ticaret Bakanlığı’nın denetim yetkileri korundu. E-ticaret sektöründe faaliyet gösteren firmalar ve platformlar, bu karar doğrultusunda gerekli adımları atmak zorunda kalacak.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.