Ayhan Özbek’ten, Mollasalih’e ağır eleştiri…

Ayhan Özbek’ten, Mollasalih’e ağır eleştiri…
27.04.2019
A+
A-

Büyük Birlik Partisi Yıldırım Belediye Başkan Adayı Ayhan Özbek, Yıldırım Belediye Başkan Yardımcısı yapılan Ali Mollasalih’i ağır bir dille eleştirdi; ‘Geçmişinde AK Parti sövücülüğü olan bu kişi siyasi kirlenmişlik içindedir’ dedi.

Bursalılar’ın yakından tanıdığı, 31 Mart Mahalli İdareler seçiminde Büyük Birlik Partisi’nden Yıldırım Belediye Başkan Adayı olan Ayhan Özbek, AK Parti’den Yıldırım Belediye Meclis Üyesi yapılan Ali Mollasalih’i ağır sözlerle eleştirdi. Mollasalih’in Saadet ve HAS Parti’de siyaset yaptığı dönemde AK Parti’yi yaptığı renkli tiyatral basın açıklamalarıyla eleştirdiğini kaydeden Özbek, Mollasalih’in SP’de görev yaptığı süre içinde, iktidar partisini ekonomik ve siyasi politikalarını ampul kıran, gaz lambalı, vuvuzellalı basın açıklamaları yaparak eleştiriler getiren birisi olduğunu söyledi.

AMPUL PATLATTI, VUVUZELLA ÇALDI

31 Mart seçimleri sonrası Mollasalih’in Yıldırım Belediye Başkan Yardımcısı yapılmasının AK Parti Bursa il yönetimine ağır bir fatura getireceğini anımsatan Özbek, şunları söyledi:

‘Hatırlanacağı gibi, Ali Mollasalih, Saadet Partisi Bursa İl Gençlik Kolları Başkanı olduğu dönemde, AK Parti’nin ekonomik politikalarını tiyatrolu basın açıklamaları yaparak eleştiriyor, kamuoyuna ilginç mesajlar veriyordu. Gaz lambalı, vuvuzellalı ve AKP’nin sembolü olan ampulünü kıran basın açıklamaları ile tanındı.  Daha sonra SP’den istifa ederek, Numan Kurtulmuş’un kurduğu Has Parti’ye (HSP) geçtikten sonra da iktidar partisini eleştiren basın açıklamaları ile dikkatleri üzerine topladı, algı oluşturdu’ diye konuştu.

TARİHİ UTANÇ

Mollasalih’le birlikte Saadet Partisi Bursa’da siyaset yapan Hilmi Tanış ve Osman Mesten’in kendisine 2009’da

Ali Mollasalih

yapılan seçim öncesi kumpas kurduklarını ifade eden Ayhan Özbek, Yıldırım Belediye Başkanı adayı olduğu süreçte listenin adliyeye götürülmeyenler arasında bu üç ismin de olduğunu belirtti. Özbek, Mollasalih’in Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eşine eleştiriler getirdiğini de kaydederken, Bursa Kapalıçarşı’da dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın maskesini takarak basın açıklamaları yaptığını da hatırlattı.

Özbek, Mollasalih’in AK Parti’den belediye başkan yardımcısı olmasının ahlak dışı olduğuna dikkat çekti. AK Parti Bursa teşkilatının Ali Mollasalih’i belediye meclis üyesi olarak listeye yazmalarından dolayı çok yanlış bir işe imza attığını söyleyen Ayhan Özbek, geçmişinde AK Parti sövücülüğü olan birinin AK Parti Yıldırım Belediye Başkan Yardımcısı yapılmasının tarihi bir utanç olduğunu sözlerine ekledi.

Özbek, Mollasalih’in geçmişte AK Parti’yle ilgili yaptığı olumsuzluklarla ilgili yakında hukuki sürecin de başlatılacağını öne sürdü.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.