Ayakkabıcılığın nabzı DERIX 2018’de atıyor

Ayakkabıcılığın nabzı DERIX 2018’de atıyor
28.06.2018
A+
A-

Ayakkabı sektörünün önemli temsilcilerini, Bursa’da buluşturan ‘Deri Ürünleri Fuarı – DERİX 2018’, kentin fuarcılık tarihine de önemli bir imza atıyor. Atatürk Kongre Kültür Merkezi’nde (Merinos AKKM) açılışı yapılan fuar, 1 Temmuz Pazar tarihine kadar ziyaretçilerini ağırlayacak.

Ayakkabı sektörünün önemli firmalarını Bursa’da bir araya getiren ‘Deri Ürünleri Fuarı – DERİX 2018’, 1 Temmuz Pazar tarihine kadar Atatürk Kongre Kültür Merkezi’nde (Merinos AKKM) ziyaretçilerini ağırlayacak.

Nitelikli ve kaliteli kongrelerle fuarları Bursa’ya çekerek, ekonomiye katkı sağlamayı amaçlayan Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde düzenlenen ‘Deri Ürünleri Fuarı – DERİX 2018’, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın katılımıyla ziyarete açıldı.

Merinos AKKM ve Network Fuarcılık işbirliğiyle hazırlanan fuarda, 4 gün boyunca katılımcı firmalar, sezonluk yeni ürünlerini ve koleksiyonlarını tanıtacak. Teması ‘Zenne’ olarak belirlenen fuarda, ağırlıklı olarak zenne ve merdane ürünleri sergilenecek ve firmalar arası ikili iş görüşmeler de sektöre önemli katkı sağlayacak.

Sektörün öncüleri bir arada

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, açılış töreninde yaptığı konuşmada, ayakkabı sektörünün önemli temsilcilerini buluşturan etkinliğin, kentin fuarcılık tarihine de önemli bir imza attığını belirtti.

Büyükşehir Belediyesi’nin kentte fuar ve turizm potansiyelini arttırma hedefleri doğrultusunda, daha önce ‘Kozmetik ve Güzellik Fuarı’,  ‘Su ve Çevre Fuarı’, ‘4. Uluslararası Bursa Su ve Çevre Kongresi’ ile ‘Gıda ve Sağlıklı Beslenme Fuarı’nın gerçekleştiğini hatırlatan Aktaş, yoğun ilgiyle karşılanan fuarlardan 5.’si olan ‘Deri Ürünleri Fuarı – DERİX 2018’in de Bursa’nın potansiyeline katkı sağlayacağını vurguladı.

“Bursa, bir ticaret şehri”

Başkan Aktaş, fuarın yazlık ve kışlık sezon olarak tekrarlanmasının mümkün olacağını anlatarak, “Bursa, bir ticaret şehri. Bursa’yı ticarette daha üst standartlara taşımak ve şehri fuarlarla taçlandırmak istiyoruz” dedi.

Fuarların şehirlerin tanıtımına katkı sağladığını belirten Başkan Aktaş, sektördeki gelişmelerin ve markaların da takip edildiği fuarların turizm, otelcilik, lojistik, ulaşım gibi pek çok sektöre de fayda sağladığını kaydetti. Başkan Aktaş, geçen yıl dünyada 31 bin fuar düzenlendiğini, 4.4 milyon katılımcının olduğu bu fuarları 260 milyon kişinin ziyaret ettiğini söyleyerek, “Fuarın gücü ve ‘olmazsa olmaz’lığı kaçınılmaz bir gerçek… Fuar kirliliğini de mümkün olduğu kadar ortadan kaldırmak lazım. Türkiye’de de geçen yıl 475 fuar düzenlenmiş, 66 bin 600 katılımcının olduğu bu fuarları 22 milyon kişi ziyaret etmiş. Türkiye ölçeğinde ise geçen yıl İstanbul’da 218, İzmir’de 42, Ankara’da 34, Antalya’da 27, Bursa’da ise 13 fuar düzenlenmiş. Türkiye’nin 4. büyük şehri ve 2. büyük ihracat şehri Bursa, değerleriyle çok önemli bir altyapıya sahip. Büyükşehir Belediyesi olarak bizler de şehrimizi daha iyi noktalara taşımak amacıyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Türkiye’nin gücüne güveniyoruz” şeklinde konuştu.

Konuşmasının ardından fuarın katılımcılarına plaket veren Başkan Aktaş, stantları gezdi, esnaflarla ve vatandaşlarla da sohbet etti.

Kongre ve fuar endüstrisine katkı

Merinos AKKM Genel Koordinatörü Hasan Çepni, Bursa’yı fuarcılık sektöründe daha yukarılara taşımak için 2018’de bir dizi fuar düzenlediklerini söyledi. Çepni, ‘Deri Ürünleri Fuarı’na deri sektörünün önemli firmalarının katıldığını belirterek organizasyona destek olan Başkan Aktaş’a teşekkür etti.

Türkiye Umum Ayakkabıcılar Federasyonu Başkanı Ahmet Aydan da sektörün ve firmaların kazanması için fuar takviminin doğru belirlenmesi gerektiğini söyleyerek, “Fuarları birlikte planlayalım. Bizler sektörün ve firmaların sonuna kadar destekçisi olacağız. Umuyoruz ki, bu fuarda ürünlerini sergileyen firmalar, ileride uluslararası fuarlarda da yerlerini alacaklar” dedi.

Sürdürülebilirlik hedefi

Network Fuarcılık Genel Müdürü Hasan Eker ise şehrin fuar kimliğine katkı sunmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, Bursa Ayakkabıcılar Odası’nın desteğiyle düzenlenen fuarın sürdürülebilir olmasını hedeflediklerini anlattı. Fuarda 38 firma ile deri ve ayakkabı toptancılarının 4 gün boyunca tanıtım yaparak gelecek sezonun siparişlerini alacağını kaydeden Eker, fuarın hem profesyonellere hem de halka yönelik olduğunu ifade etti.

Bursa Vali Yardımcısı İbrahim Avcı ile BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Haşim Kılıç BESOB Başkan Yardımcısı Fahrettin Bilgit ve Bursa Ayakkabıcılar Odası Başkanı İbrahim Aytekin de fuarın açılışına katıldı. 1 Temmuz Pazar’a kadar her gün saat 11.00 ile 20.00 arasında ziyarete açık olan fuarı, Bursa Valiliği, Bursa Büyükşehir Belediyesi, Uludağ Üniversitesi, BTSO ve Bursa Ayakkabıcılar Odası gibi önemli kurumlar destekliyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.