Asırlık çınar Baharspor, eski günlerine dönmek istiyor

13.08.2018
A+
A-

Erkan Özbey, Hüseyin Tunç, Onur Eris, Bülent Bal, Erol Yağver, Okan Eriş, Okan Eren, Serkan Yılmaz, Murat Asa…

1958 yılından günümüze kadar Bursa ve Türk futboluna sayısız kahramanlar yetiştiren, şimdilerde ise 2’ci Amatör Küme’de var olma savaşı veren Baharspor, 2018-2019 futbol sezonunda genç yeteneklere kapılarını sonuna kadar açtı.

Baharspor’da kulübün köklerinin eskiye dayanmasına rağmen, her amatör takım gibi tesis ve saha eksikliği hemen göze çarpıyor.  U-11’den U-19’a kadar iki yüz genci takım kadrosunda liglerde oynatan Baharspor’un başında takımın çekirdek kadrosundan gelen İbrahim Ergin bulunurken, genel kaptanlığını Halil Ayaz, A takımın teknik direktörlüğünü Murat Çakar, altyapı sorumluğunu Emrah Ergin ve Tansel Öztürk, tesis sorumluluğunu da Koğukçınar Muhtarı Sait Ergen üstlenmiş.

Bünyesinde 250 genci barındıran Baharspor yeni sezonda 106 lisanslı futbolcusuyla yeşil sahalarda mücadele edecek. Baharspor’a Bursa Büyükşehir ve Osmangazi belediyeleri malzeme desteği verirken, Hastaş ve DP Osmangazi ilçe başkanı eski profesyonel futbolcu Çağrı Kaplan ise kulübe maddi ve manevi destek vererek, futbola gönül veren gençlerin spor yapmalarına imkan tanıyor.

Baharspor Kulübü Başkanı İbrahim Ergin; “Kulübümüz 60 yıllık mazisinde Bursaspor’a yetiştirdiğimiz futbolcularımızdan tutun da, milli takımımıza kazandırılan başarılara kadar Bursa’nın asırlık çınarlarından biri olmuştur. Mahallemizde kendimize ait saha ve sosyal tesis olmadığı için Atıcılar Stadı ve Sosyal Tesislerini kullanıyoruz. Geçtiğimiz sezon Belçika’nın Standart Lige takımından Egemen Bayhan’ı transfer ederek büyük bir başarıya imza attık. İmkanlar verildiğinde Türk sporunun sırtı yere gelmeyecektir. Baharspor olarak yıllık 100 bin lira bütçe ile bir üst lige çıkmak için mücadele ediyoruz. Mahallemizde kendimize ait bir saha ve tesisin olması en büyük dileğimiz. Kendimize ait bir tesisimiz olduğunda, Bursa’nın ismini Türkiye çapında duyuracağımıza inanıyorum” dedi.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.