Asgari ücrette ilk raund sona erdi

Asgari ücrette ilk raund sona erdi
13.06.2023
A+
A-

Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun ilk toplantısı, işçi ve işveren temsilcilerinin katılımıyla yapıldı. Masada rakam olmadığı, yeniden toplanılacağı belirtildi.

Ekonominin kötü yönetilmesi nedeniyle asgari ücret alan vatandaşların gıdaya erişimi bile zorlaşınca hükümet “ara zam” formülünü ortaya attı.

İşçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun ilk toplantısı bugün yapıldı. Toplantıda, taraflar güncel ekonomik verileri görüştü.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın ev sahipliğindeki toplantıya, işçi kesimini temsilen TÜRK-İŞ, işveren kesimini temsilen Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) heyeti katıldı.

“MASADA RAKAM YOK”

Türk-İş Heyeti’nin Başkanı Veli Solak, toplantının ardından şu açıklamada bulundu:

“Bayramdan önce bitmesini istiyoruz. Toplantı yarın, akşam, ertesi gün olabilir. Tarih yok. Bizim talebimiz, Türkiye yüzyılına yakışır, bir an önce toplantının bitmesi. Asgari ücretin; günün şartlarına göre, ekonomik krize göre, ev kiralarına, hayat pahalılığına göre güncellenmesini istiyoruz. Resmi belgeler istendi. Açıklama yapacağız, herhangi bir rakam yok.”

Asgari ücret özel sektörde çalışanları yakından ilgilendiriyor. Özel sektör işçi ücretlerini artırınca zamlar sağanak gibi yağmaya başlıyor ancak hükümetin ücretlerden aldığı SGK primi de yükseldiği için Hazine’ye kaynak sağlanıyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.