“Arılar varsa yarınlar var” projesi çevrimiçi oldu

08.01.2021
A+
A-

Milli Eğitim Bakanlığı, Balparmak ve TEMA Vakfı iş birliğinde arıların, ekosisteme ve yaşamın sürdürülebilirliğine katkıları konusunda kamuoyunda farkındalık yaratma hedefiyle “Arılar Varsa Yarınlar Var” projesinin ilkokul düzeyindeki eğitimleri salgın nedeniyle çevrimiçi ortama taşındı.

Milli Eğitim Bakanlığı, Balparmak ve TEMA Vakfı iş birliğiyle arıların doğa ve insan için önemi ve ekosisteme katkıları konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla hayata geçirilen “Arılar Varsa Yarınlar Var” projesi çevrim içi eğitimlerle sürüyor. 2019 yılında 30 ilde, 136 ilkokulda, yaklaşık 5 bin 300 çocuğa ulaşan proje, 2020 yılında ise salgın nedeniyle çevrimiçi olarak gerçekleştirildi.

Eğitimlerde ilkokul 2, 3 ve 4’üncü sınıf öğrencilerinin arıların doğadaki ve insan yaşamındaki önemi konusunda bilgi edinmeleri sağlanıyor. Çevrimiçi eğitimlerde çocuklara arıların yaşamı, anatomik özellikleri, görevleri, ürünleri ve bitkilerin çoğalması için tozlaşmasına olan katkıları hakkında bilgiler veriliyor. Ardından çocuklara gönüllü bir Arı Dostu olabilmeleri için neler yapılabilecekleri anlatılarak, Arılar Varsa Yarınlar Var farkındalık kitinde bulunan materyaller ve www.arilarvarsa.org adlı internet sitesinde yer alan dijital oyunlar tanıtılıyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.