Ankara Gölbaşı’nda Başkan Şimşek’e Abay Madalyası

Ankara Gölbaşı’nda Başkan Şimşek’e Abay Madalyası
08.01.2021
A+
A-

Ankara’da ünlü Kazak aydını Abay Kunanbay’ın doğumunun 175. yılı münasebeti ile “2020 Abay Kunanbay Anma Yılı” çerçevesinde gerçekleştiren etkinlikte, Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek’e Abay Madalyası takdim edildi.

Ünlü Kazak aydını Abay Kunanbay’ın doğumunun 175. yılı münasebeti ile “2020 Abay Kunanbay Anma Yılı” çerçevesinde gerçekleştiren etkinlikte Ankara Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek’e Abay Madalyası takdim edildi.

Takdim edilen madalya sonrası teşekkürlerini ileten Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek, “Kazakistan ile uzun yıllardır devam eden dostluğumuzun, birlik ve beraberliğimizin bundan sonra da devam etmesi tek dileğimiz. Modern kazak edebiyatının en önemli temsilcilerinden olan Abay Kunanbay’ın ismini bu dostluğumuzun göstergesi olarak geçtiğimiz hafta düzenlediğimiz etkinliğimizle; caddemize verdik, Abay Anıtı’nın açılış törenini gerçekleştirdik.  Bundan sonraki süreçte yapacağımız çalışmalarda; Kazakistan’daki edebiyat, sanat insanlarının, değerlerinin Gölbaşı’nda yaşatılmasını, kültürler arasındaki köprü vazifesini sürdürmeyi amaçlayacağız” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.