Ankara emniyetinde mafya depremi: 9 polis…

Ankara emniyetinde mafya depremi: 9 polis…
10.10.2023
A+
A-

Ayhan Bora Kaplan’ın gözaltına alınmasıyla başlayan olaylar zincirinde, aralarında emniyet müdürlerinin de olduğu dokuz polis açığa alındı.

Organize suç örgütü kurduğu iddiasıyla tutuklanan Ayhan Bora Kaplan soruşturmasının yargı ve emniyete uzanıp uzanamayacağı tartışmaları sürerken Ankara Emniyet Müdürlüğü’nde çok kritik bir gelişme yaşandı.

Aralarında eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu döneminde önemli görevlerde bulunan emniyet müdürlerinin de olduğu dokuz polisin “suç örgütü” iddiasıyla açığa alındığı öğrenildi.

Ankara’da yeraltı dünyasında “Kaplanlar” olarak bilinen suç örgütünü yönettiği iddiasıyla tutuklanan Ayhan Bora Kaplan ve adamları hakkındaki soruşturma sürerken, Ankara Emniyeti’nde dikkat çekici bir gelişme ortaya çıktı.

Eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu döneminde çok kritik görevlerde bulunan bazı müdürlerin de aralarında bulunduğu dokuz polis, yürütülen idari soruşturma kapsamında açığa alındı.

KARARDA ALİ YERLİKAYA’NIN İMZASI VAR

Söz konusu polisler hakkında bir süredir müfettiş incelemesinin devam ettiği, bu kapsamda müfettişlerin talebi ve İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın oluruyla dokuz kişinin dün akşam saatlerinde açığa alındığı ifade edildi. Gerçekleşen açığa almalar, Kaplan’ın emniyet ve yargıdaki bağlantılarının araştırıldığı iddialarını da güçlendirdi.

(T24)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.