İmamoğlu: Sözcülük makamını kaldırdım

18.05.2022
A+
A-

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Büyükşehir Belediyesi Sözcüsü Murat Ongun’un görevden alındığı ve makamın kaldırıldığı iddialarına yanıt verdi.

İSTANBUL (İGFA) – İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İBB Sözcüsü Murat Ongun’un görevden alındığı ve İBB Sözcülüğü makamının kaldırıldığına ilişkin iddiaları da Florya Atatürk Kent Ormanı incelemesinde sırasında gazetecilerin soruları üzerine yanıtladı.

“BENİM ÇOK DEĞERLİ BİR YOL ARKADAŞIMDIR”

“Murat Ongun benim çok değerli bir yol arkadaşımdır, başka görevleri vardır” diyen Başkan İmamoğlu, “Daha önce yine benim kararımla bir sözcülük makamı kurmayı uygun görmüştüm ama şu an gördüğüm ortamda sözcülük makamının birtakım verdiği sonuçlardan dolayı ve toplumun da buna gösterdiği refleksten ve bazen de ne yazık ki siyasi rakiplerimizin de bu alanda bir dezenformasyon oluşturma çabasından dolayı ben sözcülük makamını kaldırdım. Şu anda böyle bir makam yok. Murat bey de diğer işlerine devam ediyor” diye konuştu.

Murat Ongun Twitter hesabını yeniledi

Bu arada Murat Ongun, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde Sözcülük birimi kaldırılmasının ardından Twitter profilini güncelledi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu tartışmalı Karadeniz gezisi sonrasında ‘İBB Sözcülüğü birimini kaldırdığını’ resmen duyurdu.

İmamoğlu’nun kararı duyurmasının hemen ardından bugüne dek görevi yürüten Murat Ongun Twitter profilini yeniledi. Ongun profilinden ‘İBB Sözcüsü’ ünvanını kaldırdı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.