Altında Soğuk Duş!

Altında Soğuk Duş!
24.05.2024
A+
A-

Altın fiyatları ABD enflasyon verileriyle düşüş yaşarken, Fed’in faiz politikası yatırımcıları tedirgin ediyor. Türkiye’de TCMB faiz kararı beklenirken, piyasalar güncel altın fiyatlarını izliyor…

Altın fiyatları, ABD’deki enflasyon verilerinin beklentileri aşarak Fed’in faiz oranlarını yüksek tutacağı yönündeki iddiaları güçlendirmesiyle düşüş yaşadı. Spot altın, haftayı yüzde 2,1 düşüşle kapattıktan sonra Cuma günü ons başına 2.338 dolardan işlem gördü.

GÜÇLÜ MAKROEKONOMİK VERİLER ABD’DE FAİZ ORANLARINI ETKİLİYOR

ABD’de açıklanan makroekonomik veriler, ekonomik faaliyetin hızlandığına işaret ediyor. İmalat sanayi, hizmet sektörü ve bileşik Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI) beklentileri aşarken, işsizlik maaşı başvuruları beklenenden az oldu. Ancak yeni konut satışları tahminlerin altında gerçekleşti.

UBS Group AG, faiz oranlarının düşeceği beklentisiyle yıl sonu altın görünümünü yüzde 4 artırarak ons başına 2.600 dolara yükseltti. Analistler, düşüşlerde 2.300 dolar civarında alım yapılmasını tavsiye ediyor.

317508.webp

FED TUTANAKLARI RİSK İŞTAHINI TÖRPÜLÜYOR

Fed’in son toplantısına ilişkin yayımlanan tutanaklar, politika faizinin beklenenden daha uzun süre yüksek seviyelerde kalabileceğine işaret ediyor. Bu durum, risk iştahını azaltıyor ve para piyasalarında fiyatlamalarda değişikliklere neden oluyor.

Tutanaklar, dezenflasyon sürecinin beklenenden daha uzun sürebileceğini ve bazı banka yetkililerinin faiz artırımına açık olduğunu gösterdi.

Öte yandan, dünya genelinde öncü Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI) verileri ve ABD’deki haftalık işsizlik maaşı başvuruları da takip ediliyor.

316661.webp

GÜNCEL ALTIN FİYATLARI

Ons altın, yüzde 0,38 düşüşle 2.338 dolar civarında işlem görüyor. Gram altın 2.423 Türk Lirası, çeyrek altın ise 3.956 Türk Lirası seviyesinde bulunuyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.