ALO182, ‘randevu kotası’nı doğruladı

ALO182, ‘randevu kotası’nı doğruladı
14.09.2022
A+
A-

Sağlık Bakanlığı, muayene randevularına kota getirildiğine dair öne sürülen iddialara ilişkin açıklamasında, “Kota uygulamamız söz konusu değildir” ifadesini kullandı. Alo182 ise randevu kotasının olduğunu, bunun da bu ay içerisinde devreye girdiğini söyledi.

Devlet hastanelerine yönelik 3 randevu kotası uygulamasına geçildiğine dair iddialar üzerine dün açıklama yapan Sağlık Bakanlığı, “Kota uygulamamız yoktur” açıklaması yaptı.

ALO182 OPERATÖRÜ KOTA UYGULAMASINI DOĞRULADI

TELE1’den Egehan Erkün, söz konusu iddiaları sormak üzere sıradan bir vatandaş gibi Alo182 Randevu hattına ulaştı. Sağlık Bakanlığı operatörü vatandaşların son 30 günde 3 aktif randevu alabildiği iddialarını doğruladı.

ÖNCE 5 SONRA 3 DEDİ

“Aylık 3 randevu kotası uygulandığına dair öne sürülen iddialar var. Konuyla ilgili bilgi alabilir miyim” sorumuza önce 5 yanıtını veren operatör, daha sonra vatandaşlara yönelik 3 aktif randevu kotası uygulandığını belirtti.

Söz konusu kota uygulamasıyla ilgili bu ay içinde Bakanlık tarafından resmi bilginin kendilerine iletildiğini belirten Alo182 operatörü, “Tarafımıza iletilen resmi bilgi bu yönde. Son 30 gün içerisinde 3 tane aktif randevu alabiliyorsunuz” ifadelerini kullandı.

BAKANLIK YALANLAMIŞTI

Yurttaşların, ayda yalnızca 3 randevu alabildiği iddialarının öne sürülmesi üzerine Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Kota söz konusu değil” denildi.

Bakanlığın açıklamasında şu ifadeler yer almıştı:

“Bazı basın yayın kuruluşlarında yer alan ‘Hastane randevuları, aylık 3 randevu ile sınırlandırıldı’ iddiaları üzerine bu açıklamaya gerek görülmüştür. Bakanlığımızca MHRS randevularına yönelik herhangi bir yeni düzenleme yapılmamış olup kota getirilmesi söz konusu değildir.

Halihazırda mevcut uygulamaya göre, MHRS’de bir kişinin aktif olarak üç randevusu bulunabilmektedir. Bu üç randevuya, kontrol muayeneleri dahil değildir. Kişi muayene oldukça, yeni randevu almasına bir sınırlama yoktur. Ayrıca randevu cetveline dair planlama aylık değil 15 günlük yapılmaktadır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

(tele1.com.tr)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.