Almanya’da Karrenbauer, CDU’nun yeni lideri seçildi

08.12.2018
A+
A-

Almanya’da koalisyonun büyük ortağı CDU, Merkel’in yerine geçecek ismi belirledi. CDU Genel Sekreteri Annegret Kramp-Karrenbauer, ikinci turda aldığı 517 oyla partinin yeni lideri oldu.

Almanya’da iktidarın büyük ortağı Hristiyan Demokrat Birlik Partisi’nin (CDU) yeni lideri Genel Sekreter Annegret Kramp-Karrenbauer oldu. Karrenbauer, iş adamı Friedrich Merz ve Sağlık Bakanı Jens Spahn’ı geride bıraktı.

Hamburg’daki kongrede birinci turda Annegret Kramp-Karrenbauer 450, iş adamı Friedrich Merz 392, Sağlık Bakanı Jens Spahn da 157 oy aldı. İkinci turda 517 oy alan 56 yaşındaki Kramp-Karrenbauer, 482 oy alan Friedrich Merz’i geride bırakarak CDU’nun yeni lideri seçildi.

Merkel ise 18 yıllık parti liderliğini bırakırken yaptığı konuşmada, “Liberal değerlerimiz Almanya içinde ve dışında korunmalı” dedi. Merkel’in konuşmasında Annegret Kramp-Karrenbauer’in Saarland eyaletindeki başarılarını övmesi üstü örtülü destek olarak yorumlandı.

Merkel’in konuşması ayakta alkışlanırken bazı CDU’lular “Teşekkürler Patron” yazılı pankartlar açtı. 2005’ten beri Başbakan olan Merkel 29 Ekim’de, genel başkanlık için yeniden aday olmayacağını açıklamıştı. Merkel 3 yıl daha başbakan olarak kalmak istiyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.