Ali Babacan, AKP kuruculuğundan istifa etti

Ali Babacan, AKP kuruculuğundan istifa etti
26.06.2019
A+
A-

Eski Ekonomi Baanı Ali Babacan’ın yeni parti kuracağı iddialarını güçlendiren bir iddia ortaya atıldı. Ali Babacan’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan’la görüşmesinde partinin kurucular kurulu üyeliğinden istifa etmek istediğini hem yazılı hem sözlü ilettiği iddia edildi.

BBC Türkçe’nin haberine göre Ali Babacan’ın doğrudan partiden “istifa” kararını değil, partinin Kurucular Kurulu üyeliğinden ayrılma isteğini ilettiği, ayrılma gerekçelerini ise deklarasyon niteliğinde sunduğu bir dosya ile Erdoğan’a hem yazılı hem de sözlü aktardığı öğrenildi.
Erdoğan, seçim sonrası partisinin yetkili kurulları ve yöneticileri ile yaptığı toplantılarda, görüşmenin ayrıntıları hakkında bilgi verdi. AKPkaynaklarının aktardığı bilgiye göre Ali Babacan’ın talebi üzerine gerçekleşen görüşme, uzun sürdü.
Babacan, kendisinin AKP içinde olduğu ve hatta kabinede görev aldığı dönemden itibaren başlayarak, başkanlık sistemine geçilmesi sonrasını da kapsayacak şekilde yaşanan aksaklıklar, ekonomideki sorunlar, partinin yıllar içinde halktan kopuş nedenlerini de içeren dosyadaki görüşlerini, sözlü olarak da Erdoğan’a iletti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.