Aldığı maaşla vekilleri 2’ye katladı!

Aldığı maaşla vekilleri 2’ye katladı!
29.03.2021
A+
A-

AKP’li Fatma Betül Sayan Kaya’nın kardeş Ömer Fatih Sayan, hem Bakan Yardımcılığı hem de Türk Telekom Yönetim Kurulu Başkanlığından toplam 60 bin lira maaş alıyor

AKP’nin geçen hafta gerçekleştirdiği 7. Olağan Büyük Kongresi’nde partinin yeni yönetimi şekillendi.

Eski Bakan Fatma Betül Sayan Kaya da Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından MKYK üyesi seçilen isimler arasında yer aldı.

Kaya, Bakanlık yaptığı dönemde ailesinin devlet içindeki kadrolaşması ile sık sık gündeme gelmişti.

NEREDEYSE TÜM AİLE!

Fatma Betül Sayan Kaya’nın kardeşi Nazmiye Sümeyye Sayan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi üyesi olarak görev yapıyor. Sümeyye Sayan, AKP’li belediyeden aldığı milyonluk ihalelerle gündeme geldi.

Sayan’ın bir diğer kardeşi Ayşe Hilal Sayan Koytek ise Başbakanlık Müşavirliği ve Aile Bakanlığı’nda Müsteşar Yardımcılığı görevi yapmış, daha sonra da Kuveyt’e Büyükelçi olarak atandı.

Öte yandan “ailenin eniştesi” Hilal Sayan’ın eşi Enes Koytak’ın da TÜRKSAT’ta yıllarca yüksek maaşla araştırmacı sıfatıyla görev yaptı.

Fatma Betül Sayan Kaya’nın kardeşi Ömer Fatih Sayan bir dönem Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı olarak görev yaptı. Ömer Fatih Sayan daha Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı olarak atandı. Sayan’ın yükselişi bununla sınırlı kalmadı ve Türk Telekom Yönetim Kurulu Başkanı da yapıldı.

ÇİFTE MAAŞ VE İKRAMİYELER…

Peki, AKP’nin imtiyazlı ailesinin üyesi Ömer Fatih Sayan, ne kazanıyor?

Sayan, hem Ulaştırma Bakan Yardımcılığı görevinden hem de Türk Telekom Yönetim Kurulu Başkanlığından maaş alıyor.

Çifte maaşlı Sayan, Bakan Yardımcılığı görevinden 27 bin 717 TL alıyor.

Türk Telekom Yönetim Kurulu, 19 Mart 2021 tarihinde yaptığı toplantıda, Yönetim Kurulu Üyelerinin ne kadar maaş alacaklarını belirledi.

Karara göre, yönetim kurulu üyelerine aldıkları maaşların yanı sıra bir yıl içerisinde altı net maaş da ikramiye verilecek.

Yani, Türk Telekom Yönetim Kurulu Üyeleri aylık ortalama 33 bin 849,61 TL kazanacaklar.

Sonuç olarak AKP yönetiminde olan Fatma Betül Sayan Kaya’nın kardeşi Ömer Fatih Sayan Bakan Yardımcılığı görevinden 27 bin 717 TL, Türk Telekom’daki Yönetim Kurulu Başkanlığı görevinden de 33 bin 849,61 TL kazanarak milletvekili maaşını ikiye katladı.

(ciddigazete.com)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.