Akşener iktidara ateş püskürdü: Eğer PKK’lıysam…

Akşener iktidara ateş püskürdü: Eğer PKK’lıysam…
02.05.2023
A+
A-

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve ABB Başkanı Mansur Yavaş Afyonkarahisar’da milletle buluştu. Kendisine yöneltilen suçlamalara yanıt veren İYİ Parti lideri Akşener ise “Eğer ben PKK’lıysam derhal beni tutuklayın şerefsizler. Bir PKK’lıysam tutuklayın beni, PKK ile mücadele etmek herkesin boynunun borcudur” ifadelerini kullandı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş  Afyonkarahisar’da ortak miting düzenledi.

“Biz sanki seçime değil savaşa gidiyoruz. Bu o kadar ayıp bir şey ki… Millet iradesine ‘darbe’ demek kadar ahlaksız bir söz olamaz.  Yetkiye, güce, hırsızlığa, haksızlığa doymadınız, onun için de milletin iradesinden kaçıyorsunuz.” Diyen Akşener, darbe iddialarına sert şekilde yanıt verdi:

“İYİ Parti’ye oy verirseniz, Sayın Kılıçdaroğlu’nu seçerseniz bir darbe olacakmış. Ya hu ben ne şanssız insanım, bu ülkenin en uzun sınır hattında harekat yapılan operasyona imza atan benim. Eğer ben PKK’lıysam derhal beni tutuklayın şerefsizler. Bir PKK’lıysam tutuklayın beni, PKK ile mücadele etmek herkesin boynunun borcudur.”

Diyorlar ki erkekle erkeğin evlenmesi serbest kalacakmış. Ya böyle bir şey olabilir mi? İnanmış, dindar bir insan bunları düşünebilir mi? Ben Meclis yönettim, bunun gibi cıvık bir insan görmedim. Ne ara sen FETÖ’cülükten kurtuldun da bizi FETÖ’cü yaptın? Açtırma kutuyu söyletme kötüyü.

Adam, Binali Yıldırım’dan bahsediyorum, İstiklal Marşı’nı okuyamadı. Sen İstiklal Marşı’nı okuyamadan bizi nasıl işgalcilikle itham ediyorsun?

İlk işimiz askeri hastaneleri ve askeri okulları açmak olacak? 5’li çetelere de bakacağız. O ihaleleri o paraları verenlere de bakacağız.

Gençler umutsuzsunuz. 90 puanla atanamıyorsunuz ama onlar 52 puanla, Ak Parti içinde dayısı olanlar atanıyor. Bir oy Kemal’e bir oy Meral’e vereceksiniz. Başbakan Meral diyorsunuz ya, ben o işi abidik gubidik şeylerle kabul etmem, ancak sizlerin oylarıyla tertemiz oylarıyla kabul ederim.” Dedi.

Akşener ayrıca, “Eğer ben PKK’lıysam derhal beni tutuklayın şerefsizler. Bir PKK’lıysam tutuklayın beni, PKK ile mücadele etmek herkesin boynunun borcudur” ifadelerini kullandı.

(habererk.com)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.