AKP’li Alinur Aktaş: Demokrasi tecelli etti!

AKP’li Alinur Aktaş: Demokrasi tecelli etti!
01.04.2024
A+
A-

31 Mart 2024 yerel seçimlerini kaybeden AKP’nin Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Alinur Aktaş, seçimlere ilgili yaptığı açıklamada “Çok rahat uyuyacağım. Eksiklerimiz muhakkak surette vardır ama bilerek ve isteyerek yanlış yaptığımız herhangi bir konu asla olmadı” dedi.

Bursa’da seçimi yüzde 47,6 oy oranıyla CHP’nin adayı Mustafa Bozbey kazandı. Oyların yüzde 38,4’ünü alarak seçimi kaybeden AKP’nin adayı Alinur Aktaş, seçim sonuçlarına ilişkin açıklama yaptı. Aktaş, AKP İl Başkanlığında yaptığı açıklamada, seçimin bittiğini ve demokrasinin tecelli ettiğini, halkın tercihini yaptığını söyledi.

Birçok ilde yaşanan oy kaybından Bursa olarak üzerlerine düşen mesajı aldıklarını anlatan Aktaş, “Geride tertemiz bir belediye bırakıyorum, 8 iştirakiyle beraber. Çok zor bir 5 sene geçirdim, 2 yıl pandemiyle zor zamanlar geçirdik. Sellerle, yangınlarla 2022 senesi maalesef sıkıntılıydı ve 2023’te 6 Şubat’taki depremle bu sıkıntı, ekonomik anlamda da daha hat safhaya çıktı ama hiçbir mazeret üretmedik.” diye konuştu.

“HEPSİNE BAŞARILAR DİLİYORUM”

Aktaş, şöyle konuştu:

Çok rahat uyuyacağım. Eksiklerimiz muhakkak surette vardır ama bilerek ve isteyerek yanlış yaptığımız herhangi bir konu asla olmadı. Seçilen tüm belediye başkanı arkadaşlara, henüz sonuçlar netleşmedi, hepsine başarılar diliyorum. İnanın Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Sayın Bozbey’i de aramayı isterdim ama daha sonuçla alakalı bir ilerleme olmadan ‘belediyeye tırlar yanaştırılıp evraklar kaçırılıyor’ gibi bir yalanı kabul etmem mümkün değil.

Bırakın bir tırı, bir taksi bile yanaşmadı. Biz buradayız. Bütün ekip arkadaşlarım burada. Nihayetinde 16.30’dan beri biz burada bekliyoruz. Bunlar, hiç hoş olmayan şeyler. Daha ilk dakikadan bunları yapmak ahlaki değil. Bunu tüm şehir insanımızın vicdanına bırakıyorum. Bu, gerçekten büyük bir iftira ve yalandır.

CHP’Lİ BOZBEY: HER HİZMETİ EŞİT VE ADİL YAPACAĞIZ

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığını kesin olmayan sonuçlara göre kazanan CHP’nin adayı Mustafa Bozbey, Bursa Kent Meydanı’nda toplanan vatandaşlara hitaben yaptığı konuşmada, kendilerine destek veren herkese teşekkür etti.

Bursa’nın tercihini değişimden yana kullandığını belirten Bozbey, bundan sonra artık görev zamanı olduğunu söyledi. Bozbey, bu seçim yolculuğunda çok güzel insanlar tanıdıklarını anlatarak, şunları kaydetti:

“Şimdi artık görev zamanı. Önce çocukları güldüreceğiz, oradan başlayacağız işe. Onları gülümseteceğiz. Bize oy vermemiş olan sevgili Bursalılara da seslenmek istiyorum: Biz, her hizmeti eşit ve adil yapacağız. Bize oy vermeyenlerin de hizmetkarıyız bundan sonra. Biz, hiç kimseyi ötekileştirmedik ve ötekileştirmiyoruz da. ‘Bize oy versin vermesin, herkesin başkanı olacağım.’ dedim, herkesin başkanıyım.”

Hemen işe koyulacaklarını dile getiren Bozbey, “Bursa’nın sorunlarına vakıfız, hepsini biliyoruz. Hepsinin farkındayız. Elbette ki bundan sonra bu kenti sizlerle beraber yöneteceğiz. Biz, sizlerle beraber güçlüyüz. Sizlerle beraber tüm Bursa’yı gülümseteceğiz. İşimiz hemen işe koyulmak ve sizlerin sorunlarını bir bir çözmek.” diye konuştu.

(AA)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.