AKP itiraz etti: Ardahan’da seçim iptal!

AKP itiraz etti: Ardahan’da seçim iptal!
05.04.2024
A+
A-

AK Parti’nin itirazı sonucunda Ardahan’da seçimin iptal edilmesi, siyasi kulislerde tartışmalara neden oldu.

Ardahan’da yerel seçimlerin ardından yaşanan gelişmeler, siyasi arenada hareketliliğe neden oldu. İlk olarak CHP’nin kazandığı seçimin AK Parti tarafından yapılan itiraz sonucu iptal edilmesi, ardından CHP’nin itiraz edeceğini duyurması, önümüzdeki günlerde yeniden sandık başına gidileceğini gösteriyor.

AK Parti’nin itirazı sonucunda Ardahan’da seçimin iptal edilmesi, siyasi kulislerde tartışmalara neden oldu. CHP’nin yüzde 45,06 oy oranıyla kazandığı seçimin iptali, partililer tarafından hukuksuz bir müdahale olarak değerlendirilirken, AK Parti ise hukuki süreçte haklarını aradıklarını belirtti.

CHP adayı Faruk Demir, yapılan itiraz sonrasında Sözcü TV’ye açıklamalarda bulunarak, karara itiraz edeceklerini duyurdu. Demir, “Seçimler yapıldı ve biz birinci parti olarak tamamladık. Daha sonra AK Parti adayı, İstanbul’daki seçim gibi bir zarfın içerisinde bulunan 4 tane pusuladan, belediye başkanlığına ve belediye meclis üyeliği sonuçlarına itiraz etmişler. İlçe Seçim Kurulu da toplanıp karar vermiş. CHP ve DEM Parti’li üyelerin itirazına rağmen AK Parti, İYİ Parti ve 2 kamu personeli seçimin iptalini istemiş. İlçe Seçim Kurulu’nda 4’te 3 olarak bu kararı verilmiş. Biz yarın hazırlıklarımız yapıp İl Seçim Kurulu’na itirazda bulunacağız” şeklinde konuştu.

AK Parti Ardahan İl Başkanlığı’nın yaptığı itirazın ardından AK Parti Ardahan Seçim İşleri Başkanı Avukat Mehmet Kurukaya da parti binasında basın toplantısı düzenledi. Kurukaya, “Ardahan halkının iradesinin arkasında durmak için bir araya geldik” ifadelerini kullanarak, yapılan itirazın kabul gördüğünü ve seçimin yenilenmesine karar verildiğini açıkladı.

31 Mart’ta gerçekleşen seçimde CHP’nin adayı Faruk Demir 5 bin 49, AK Parti’nin adayı Yunus Baydar ise 4 bin 875 oy almıştı. Ardahanlılar, verilen iptal kararının ardından 2 Haziran günü yeniden sandık başına gidecek ve yeni bir sonuç belirlenecek.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.