AKP, din adına maskaralıkları bize sunmaya devam ediyor

AKP, din adına maskaralıkları bize sunmaya devam ediyor
26.12.2019
A+
A-

AKP iktidara geldiği günden beri devletin temel kodlarıyla oynarken, aynı süreçte İslam’ın temel kodlarıyla da oynamaya, İslam’ı yeryüzünün menfaatperest dinine dönüştürerek, yeryüzü tanrılarını oluşturmaya devam ediyor. Rahmetli Yaşar Nuri Öztürk “Allah ile aldatanlar” tabirini bunlar için kullanıyordu. Gün geçmiyor ki saçma, uçuk ve bir o kadar genlerimizi zorlayacak meczup konuşmalarla- açıklamalarla karşılaşmayalım.

Konuşanlar sıradan vatandaşlar değil. Sözüm ona kelli felli, Prof, Dekan, Rektör Bakan, Vekil vs… Adım başı cemaat, tarikat adı altında ülke içinde ağ kurmuş, din adına yeryüzü tanrılarına şapka çıkaran bir zihniyet var karşımızda. Giysiler kutsallaşmış, yazdıkları kitaplar kutsallaşmış, oturdukları mekanlar kutsallaşmış, yedikleri – içtikleri kaplar manevi değere bürünmüş ve politeizmin ayak seslerinin duyulduğu sözüm ona İslam coğrafyası ve bu yeni dinin adı İslam…

İslam coğrafyası nice meczup hain tayfasını içinde barındırarak bugünlere gelmiştir. Sözü fazla uzatmadan en son 18 Aralık Dünya Arapça Günü kutlamasında konuşan İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Yusuf Doğan, “Arapçayı rakamlara göre 422 milyondan fazla insan bizzat günlük hayatlarında konuşmaktalar. Tabii bir kısmı Arap ülkeleri, bir kısmı da Arap olmayan ülkeler tarafından Arapça konuşuluyor. ‘Biz o Kur´an´ı Arapça indirdik´ buyuruyor. Bu yönüyle Arapça kutsal bir dildir. Diğer yönüyle Allah Resulü (s.a.v) bu dili konuşmuş, bu dille tebliğini yapmıştır. Aynı zamanda Arapça olmadan da ibadetinizi yapamazsınız.“ dedi.

Evet bu zavallı sözüm ona Prof ve dekan denilen zat, Türk’ün yurdunda ve kurumunda Türk’e ihanet edebilme cüretini gösterebilmektedir.

İnsanları konuştukları dillere göre tasnif ederek rakamın yüksekliğini ifade eden zata sormak lazım; o zaman en çok konuşulan dil; Çince. Yani bu dili mi kutsal sayacağız. Her topluma bir peygamber gönderilirken, ilgili toplumun dili mi kutsaldı? Ya da peygamberlerin konuştukları dil mi kutsaldı? O zaman İbranice de mi kutsal? Hz. İbrahim’i nereye koyacağız?

İlahiyat hocası birinin bu kadar arkaik düşünceye sahip olması ve Arap şovenizmine kaçışının izahını kimse yapamaz. Bu zata kalırsa insanların milletler halinde yaratılması da bir suç. Eğer Arapça kutsalsa bütün insanlık Arapça konuşmak zorundadır. Bu kadar zırvalama olabilir mi? Oluyor maalesef.

Yüce dinimizin anlamından ve evrensel mesajından habersiz bu zavallılar, Arap bedevizmini Türkiye’de din olarak yutturmaya çalışmaktadırlar.

Ey dekan müsveddesi! Bil ki Arapça ne kadar kutsalsa, Türkçe de bir o kadar kutsal ve Türk’ün ses bayrağıdır. Oluşturduğunuz yeryüzü putlarınız sizin olsun! Türk’ün din anlatışı Hoca Ahmet Yesevi’den gelen Maturidi ile sunulan arı -pak bir din anlayışıdır. Türksüz İslam anlayışınız olsa olsa Arap bedevizmi olarak kalacaktır. Türk yurdun da bu saçmalıklar karşılık bulmayacaktır.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.