AK Parti’nin nefes alacak hali kalmadı!

AK Parti’nin nefes alacak hali kalmadı!
26.02.2021
A+
A-

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, “lebalep” dolu kongrelerde güç gösterisi yaparken, ekonomik kriz ve parti içi sorunlar gündemden düşmüyor.

Saray yönetimi iç ve dış politikada köşeye sıkıştı. Panik halinde yapılan hamleler karşılık bulmadı. Partinin şaşalı kongrelerinden verilen “güçlüyüz” imajı, içine sürüklenilen yönetim krizinin üstünü örtemeye yetmedi. Çıkış yolu bulamayan Erdoğan kimi zaman “uzay şovu”na kimi zaman da yeniden gündeme getirdiği “camide bira içtiler yalanına” sarıldı.

Ülkenin gerçek gündemi yoksulluk, kaybolan Merkez Bankası rezervleri, başarısız askeri operasyonlar, parti içinde yaşanan rahatsızlıkla birleşince Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı savunma pozisyonuna çekti.

Pek çok kritik konuda peş peşe gelen sorunların boyutu giderek derinleşirken çözüm yolu bulmayan Erdoğan bu kez kaldıramayacağı kadar ağır yükün altına girdi.

1- Pandemiyle artan kriz ekonomiyi yerle bir etti.

Eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın istifasına kadarki süreçte dolar 8.50 bandını aştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, muhalefetin “Merkez Bankası’nda kaybolan 128 milyar dolar rezerve ne oldu?” sorusunu ise bu dönemde doları dizginlemek için harcadıklarını söyledi.

2- Bahar döneminde 5 maskeyi dağıtamayan hükümet, bugün gelinen noktada ise aşı meselesine takıldı.

Öte yandan yurttaş aylardır kepenk açamazken Cumhurbaşkanı Erdoğan partisinin “lebaleb” kongrelerinden başarı masalları anlattı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise katıldığı cenazede sosyal mesafenin hiçe sayıldığı görüntülerin yayılmasının ardından özür diledi.

3- Hükümet dış politikada da çuvalladı.

Batı’ya yeni sayfa açma mesajı verilirken Rusya’dan satın alınan S-400’ler için önce Girit modeli önerildi. Buradan da sonuç alamayan AKP, ABD’nin yaptırım kararlarına karşı F-35 programına dönmek için 750 bin dolar harcayarak lobi faaliyetine başladı.

4- Gara’da 16 şehit verildi.

Müjde vermeye hazırlanan Erdoğan, kötü haber için İçişleri Bakanı Soylu ve Milli Savunma Bakanı Akar’ı görevlendirdi. Muhalefet, operasyonun başarısızlığına ortak edilmeye çalışılsa da hamle boşa düştü. Muhalefetten yükselen “siyasi sorumluluk Saray’da” çıkışı Erdoğan’ı çok kızdırdı.

Operasyon fezlekeler üzerinden HDP’ye yöneldi. Tabandaki erimeyi durduramayan Erdoğan, çareyi Millet İttifakı’nı bölmekte arıyor.

5- Partideki belirsizlik ise sürüyor.

İstanbul’da parti teşkilatında yaşanan değişiklik bir yenilenme çabasını gösterirken il başkanlarının atamayla belirlenmesi huzursuzluk yarattı.

Gözler martta yapılacak büyük kongreye çevrildi. Erdoğan’ın yeniden AKP Genel Başkanı olup olmayacağı tartışmalar arasında. Erdoğan’ın genel başkanlık görevini bırakacağı, kendisinin rahatça kontrolünde olacak bir ismin genel başkanlığa geleceği konuşuluyor. Öne çıkan isimler arasında ise Numan Kurtulmuş, Süleyman Soylu ve Binali Yıldırım bulunuyor.

Öte yandan Damat Berat Albayrak’ın yeniden siyaset sahnesine dönmesi durumunda hangi göreve getirileceği de merak konusu.

(Kaynak: Birgün)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.