AK Parti kulislerinden seçim tarihi sızdı

AK Parti kulislerinden seçim tarihi sızdı
17.02.2023
A+
A-

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından daha önce 14 Mayıs’ta yapılacağı açıklanan, ancak depremin ardından Erdoğan’ın deprem konutlarını yapmak için 1 yıl süre istemesi ve ardından TBMM eski Başkanı Bülent Arınç’ın seçimin ertelenmesi gerektiğini açıklaması üzerine seçimlerin ne zaman yapılacağı konuşulmaya başlandı. AKP kulislerinden ise seçim tarihi sızdı.

AKP, depremin ardından ilk MYK toplantısını gerçekleştirdi. Deprem gündemiyle toplanan MYK’da seçim tarihi Ankara kulislerine sızdı.

Kahramanmaraş depreminden önce 14 Mayıs’ta yapılacağı açıklanan seçimin ele alındığı Merkez Yönetim Kurulu toplantısında önemli kararlar alındı. Parti genel merkezinde yaklaşık 6 saat süren toplantıda Erdoğan’ın depremin ilk günlerinde yaşanan aksaklıklar nedeniyle “sinirli olduğu” ve kurmaylarına da bu konuda “sert uyarılarda bulunduğu” öğrenildi.

Kulis bilgilerine göre AKP’de seçime yönelik tüm seçeneklerin masada olduğu, ancak tarih ile ilgili herhangi bir erteleme kararı ya da niyeti olmadığı bildirildi.

AKP MYK’DA KONUŞULAN SEÇİM TARİHİ SIZDI

AKP’nin Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyelerinin de katıldığı bildirilen toplantıda Erdoğan’ın seçimle ilgili bir endişesi olmadığı, “YSK’nin seçimlerle ilgili hazırlıklarının ne aşamada olduğunu sorduğu” ifade ediliyor.

Seçimlerde “Ertelemenin düşünülmediği, ertelenmesi halinde Cumhur İttifakı’nın seçimleri kaybetme ihtimalinin doğacağının da belirtildiği” dile getirilen toplantıda, nihai kararı ise Erdoğan’ın alacağı da  gelen bilgiler arasında.

Deprem bölgesinden taşınanların oy kullanımı ya da deprem bölgesinde kalanların nerelerde oy kullanacakları ve bu konularda tartışma yaşanmaması için ise çalışmaları YSK yürütecek.

Seçimlerin en geç 18 Haziran’da yapılması gerektiğinin altının çizildiği toplantının ardından, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dün Cumhur İttifakı’nın ortağı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile bir araya geldiğine dikkat çekiliyor.

(habererk.com)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.