AK Parti İstanbul’da Şenocak’ın faturasını kesti

AK Parti İstanbul’da Şenocak’ın faturasını kesti
22.02.2021
A+
A-

İstanbul seçimlerinde hezimet yaşayan AKP’de Berat Albayrak’a yakınlığıyla bilinen il başkanı Bayram Şenocak’ın bileti kesildi. Partiye yakın kaynaklar, yeni il başkanının Osman Nuri Kabaktepe olacağını duyurdu.

Habertürk spikeri Mehmet Akif Ersoy, AKP il yönetimindeki değişimle ilgili, “Ak Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe oluyor” dedi.

Mevcut il başkanı Bayram Şenocak’ın ise kulislerde Hazine ve Maliye eski Bakanı Berat Albayrak’a yakın bir isim olduğu konuşuluyordu. İl başkanı Bayram Şenocak’ın İstanbul seçimlerinin kaybedilmesinin ardından büyük baskı altında olduğu ve AKP teşkilatında görevden alınması yönünde kanaat bildiren kimi partililerin bulunduğu uzun süredir iddia ediliyordu. Bugün ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Muhammet Emin Saraç için Fatih Camii’nde düzenlenen cenaze törenine katılmasının ardından Esenler Belediyesi’ne sürpriz bir ziyaret gerçekleştirdi. Söz konusu ziyarette bir toplantı yapılarak Şenocak kararının alındığı iddia edildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kuzeni Cengiz Er de yaptığı paylaşımda, “Ak Parti İstanbul il örgütünde 1 yıldır beklenen değişim nihayet gerçekleşiyor. Bayram Şenocak’ın yerine gelecek yeni isim de belli oldu gibi” diye yazarak Osman Nuri Kabaktepe adını işaret etti.

Kabaktepe ise son paylaşımında, “Anlamak için sadece bilmek yeterli değil, kalbin de perdelenmemiş olması gerekli. Kavramak için sadece duymak gerekli değil, gönlün de kapanmaması gerekli” ifadelerini kullandı.

OSMAN NURİ KABAKTEPE KİMDİR

Türkiye Maarif Vakfı Başkan Vekili Osman Nuri Kabaktepe 1 Aralık 1970’te Ordu’nun Fatsa ilçesinde dünyaya geldi. Fatsa İmam Hatip Lisesindeki eğitiminin ardından Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden mezun oldu.

Aynı üniversitenin Sosyal Bilimler Enstitüsü Felsefe bölümünde yüksek lisans eğitimini tamamladı. An’a Düşen Notlar ismiyle kaleme aldığı kitabı 2014’te yayımlandı. 2016 yılında Maarif Vakfı Mütevelli Heyeti Üyeliğine seçildi. Osman Nuri Kabatepe, evli ve 2 çocuk babası.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.