AK Parti giderayak nefret kusuyor!

AK Parti giderayak nefret kusuyor!
16.06.2018
A+
A-

Siyasi parti ve sivil toplum örgütlerinin bayramın 2. gününde de bayramlaşma programları devam ederken, Rumeli Dernekleri Federasyonu’nun (RUDEF) Göl Çay Bahçesi’nde düzenlenen programında konuşan Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu’nun İYİ parti ile ilgili söylemlerine, İYİ Parti Bursa milletvekili adayları sert tepki gösterdi.

RUDEF bayramlaşma programına giden İYİ Parti Bursa milletvekili adaylarına dönerek farklı ithamlarda bulunan Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu’na kürsü önüne giderek sert tepki gösteren İsmail Tatlıoğlu, ‘’Hakan Çavuşoğlu’nun bayramın birleştirici ve kaynaştırıcı ihtivasında bile kullanmaktan alıkoyamadığı hakaret diline itiraz ediyoruz’’ diyerek sert tepki gösterdi.

İYİ parti Bursa milletvekili adayları bir bildiri yayınlayarak, AKP zihniyetini ve Hakan Çavuşoğlu’nu protesto ettiler.

İYİ  Parti Bursa milletvekili adaylarının kamuoyuna duyurusu şöyle:

‘’Kamuoyuna saygıyla duyurulur

Bayramlarımız barış, esenlik ve kardeşliğimizi pekiştirdiğimiz, müminin mümine sadakası olan tebessümü ve saygıyı bayram elbisesi gibi giyindiğimiz günlerimizdir.

Milletçe ortaklaşa kutladığımız bu bayram günlerinde, bayramlaşma programı için davet edildiğimiz RUDEF’in bayramlaşması töreni için gittiğimiz Göl Çay Bahçesi’nde Başbakan yardımcısı Sn. Hakan Çavuşoğlu’nun, bayramlaşma dilini ve bayramın kutsiyetini, kendi politikalarının dışlayan, kamplaştıran, bölen diline feda etmesi ve bayramlaşmak için orada bulunan bizlere yönelik nezaketten yoksun ve suçlayıcı ifadeleriyle karşılaştık.

Bir iyilik hareketi olarak doğan İYİ Parti heyeti olarak, karşılaştığımız bu devlet terbiyesinden ve devlet geleneklerinden uzak siyaset diline karşı savunmamız kendilerini bayramın nezaketine davet etmekten ibarettir.

Bu devletin binlerce yıllık geleneklerinin ayaklar altına alındığı böylesi bir dili reddediyoruz.

Partisine, diline, dinine, mezhebine ve meşrebine bakmaksızın tüm vatandaşlarımızı kucaklayan İYİ Parti, bayramın nezaketinin ve iyiliğinin siyasete de hakim olmasının teminatı olacaktır.

Bayramın bile saldırgan siyaset uslûplarını yumuşatamadığı iktidar mensubu kadrolarını devlet terbiyesine davet ediyoruz…

Bayramın kutlu, mutlu ve umutlu olsun Türkiye.

İYİ Parti Milletvekili Adayları adına:

İsmail Tatlıoğlu

Hasan Toktaş

Selçuk Türkoğlu

Adnan İslâmoğulları

Yavuz Bülbül

Sami Bilge

Özgehan Koçer’’

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.