AK Parti, CHP ile ilgili o çizgi filmi sildi

AK Parti, CHP ile ilgili o çizgi filmi sildi
07.05.2021
A+
A-

AKP’nin “Yalan Üretim Merkezi” notuyla paylaştığı çizgi film silindi. Başarısız bir PR çalışması olan videonun ardından 128 milyar dolar tartışması yeniden başlamıştı.

24 Mart 2021 tarihinde gerçekleşen AKP 7’nci Olağan Kongresi sonrası, AR-GE’den Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yapan İzmir Milletvekili Hamza Dağ, Medya ve Tanıtım Başkanı görevini Mahir Ünal’dan teslim aldı.

ÇİZGİ FİLM SİLİNDİ

Dağ’ın başında olduğu Medya ve Tanıtım Başkanlığı’nın 2 gün önce büyük bir kampanyayla CHP’yi hedef alan “Yalan üretim merkezi” notuyla hazırlattığı çizgi film AKP’nin resmi hesabından silindi. AKP’nin kritik isimlerinin videoyu paylaşmaması tartışma iddialarını gündeme getirmişti. 128 milyar dolar tartışması yeniden alevlendiren videoda AKP’nin Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcısı Emre Cemil Ayvalı’nın da imzası bulunuyordu. Ayvalı’nın ismi “FETÖ ile beraber hareket ettik” açıklaması ile tartışma yaratmıştı.

TARTIŞMA MI VAR

Son günlerde AKP’nin medya yönetimi değişikliği sürecinde tartışma yaşandığı öne sürülmüştü. Dağ koltuğa oturduktan sonra danışmanı olduğu öne sürülen Kürşat Ayvatoğlu’nun “kokain” görüntüleri ortaya çıkmış ardından da Ayvatoğlu ile Hamza Dağ’ın fotoğrafları yayınlanmıştı.

SIZINTI DİKKAT ÇEKTİ

Göreve geldiği günün hemen ertesinde servis edilen görüntüler üzerine Dağ Ayvatoğlu’nun yakın çalışma arkadaşı olduğu iddiasını yalanlamıştı. Dağ’ın partiye personel alan yetkilileri işaret ederek “Partiye alırken başka araştırmalar da yapması lazım partinin” uyarısı dikkat çekmişti. Görüntülerinin sızdırılması ise “AKP içinde kavganın yansıması” şeklinde yorumlara da neden olmuştu.

AKP’DEN AÇIKLAMA

AKP’nin Twitter hesabından çarşamba günü paylaşılan videonun kaldırılması merak konusu oldu.

Cevabı AKP Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ verdi.

İşte Hamza Dağ’ın açıklaması:

“Siyasette seviyeli muhalefetin oluşması için AK Parti olarak bir adım attık. Siyasette yalanın ulaştığı boyuta dikkat çektik. Maksat hasıl oldu. Bundan sonrasında da bilgi ve belgeye dayalı, seviyenin korunduğu, aziz milletimize sadece gerçeklerle konuşacakları bir zemin istiyoruz. Çünkü biz sadece gerçeklerle konuşuyoruz”

(ciddigazete.com)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.