AK Parti Bursa Milletvekili Kılıç: ‘Katsayı adaletsizliğine son verdik’

27.12.2018
A+
A-

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde bir grup milletvekilinin verdiği gençlerin durumu ile ilgili Meclis Araştırma Komisyonu kurulması hakkındaki önergenin müzakeresi sırasında Adalet ve Kalkınma Partisi adına konuşan AK Parti Bursa Milletvekili Ahmet Kılıç, “Hükümetimizin en önem verdiği politikalardan bir tanesi ve en önemlisi eğitimdir” dedi.

Teklifi hazırlayan milletvekillerinin “Ne eğitimde ne işte olan gençler” kavramına dar kapsamda baktıklarını ifade eden Vekil Kılıç, önergenin gerekçesi olarak belirtilen hususların AK Parti iktidarı döneminde yapıldığını söyledi.

AK Parti iktidarı döneminde gençlere yönelik yapılan icraatların saymakla bitmeyeceğini dile getiren Kılıç, “Gençlerimize eşit, adaletli ve kaliteli eğitim sağladık. Her ilimizde üniversite kurulmasını sağlayarak yükseköğretim kurumu sayımızı 207’ye çıkardık. Katsayı adaletsizliğine son verdik. Üniversitelerden ilişiği kesilen yaklaşık 800 bin öğrencimizin genel af düzenlemesiyle eğitimine devam etmesini sağladık. Üniversite öğrenim harçlarını kaldırdık. İktidara geldiğimizde 450 bin gencimize kredi verilirken, bu rakamı yaklaşık olarak 4 kat artırarak 433.279’u burs, 1 milyon 200 bin 457 tanesi kredi olmak üzere toplamda 1 milyon 633 bin öğrencimize burs ve kredi verdik. Eğitim alanında olduğu gibi gençlerimize iş hayatında da desteklerimizi sürdürdük ve sürdürmeye devam edeceğiz. İlk kez genç istihdamı için teşvikler sağladık. On altı yıldır 10 milyon istihdam sağladık. Yeni iş kuran gençlere üç yıl boyunca 75 bin TL’lik kazanç istisnası getirdik. Genç girişimcilerin sermaye şirketlerine ilk defa vergi muafiyetini sağladık. 2002-2018 yılları arasında İŞKUR mesleki eğitim kurslarına yaklaşık 2,3 milyon kişi katıldı. Kursiyerlerin yüzde 65’ine ve işbaşı eğitimine katılanların yüzde 75’ine istihdam imkânı sağladık.” diye konuştu.

TBMM Genel Kurulu’nda konuşan AK Parti Bursa Milletvekili Ahmet Kılıç “Bakanlıkların görev ve sorumluluklarına ilişkin olan konularda ilgili bakanlığın daha etkin ve daha verimli olması için önerilerinizi dile getirmeniz elbette ki güzeldir. Fakat halihazırda yürütülen çalışmalardan haberdar olmadan, 2015-2016 yıllarına ait verileri merkeze alarak yapılmış, metodolojik yönü tartışılabilecek bir araştırma raporunun basına yansımasından hareketle komisyon kurulması önerisi, teklifi makul değildir. AK Parti’nin on altı yıl önce öngördüğü sorunlara yönelik, CHP milletvekillerinin 2018 senesinin son günlerinde farkındalık oluşturması elbette ki CHP için mutluluk vericidir” diyerek sözlerini tamamladı.

TBMM Genel Kurulu’ndaki diğer konuşmaların ardından yapılan oylamada, gençlerin durumu ile ilgili Meclis Araştırma Komisyonu kurulması hakkındaki önerge reddedildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.