Ahmet Ercan, İstanbul için tarih verdi

Ahmet Ercan, İstanbul için tarih verdi
18.08.2023
A+
A-

Prof. Dr. Ahmet Ercan, sosyal medyadan bir kullanıcının sorusunu cevaplarken, İstanbul için beklenen büyük depremin tarihini verdi.

Jeofizik mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan. Marmara depreminin yıldönümünde ezberleri bozacak bir açıklama yaptı. Prof. Dr. Ercan, İstanbul için beklenen depremin tarihini de verdi.

Prof. Dr. Ercan, 17 Ağustos 1999’da meydana gelen Marmara Depremi’nin 24. yıl dönümünde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yaptı. Marmara Bölgesi’nin hala 1999 depreminin etkisinde olduğunu belirterek, olası İstanbul depremi için 2045 yılına işaret etti.

Ercan paylaşımında, “Marmara halen 1999 M7,5’luk depreminin yorgunluğunda. Kuzey kolu kırması için gereken 6 milyarlık giga tonluk gücü toplamadan deprem yapamaz” ifadelerine yer verdi.

Bir sosyal medya kullanıcısı ise Ercan’ın paylaşımına yaptığı yorumda Marmara’nın bu gücü toplamasının ne kadar zaman alacağını sordu. Bu soruya da çok konuşulacak bir yanıt veren Ercan, “2045’ten önce değil” dedi.

Prof. Dr. Ahmet Ercan başka bir paylaşımında da “Marmara’da son 2000 yılda beklenen deprem hiçbir durumda beklenen yıldan önce olmamış, ancak 75 ile 200 yıl gecikmiş” yorumunu yaptı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.