Adalet Partisi’nden Diyanet İşleri Başkanlığı hakkında suç duyurusu

Adalet Partisi’nden Diyanet İşleri Başkanlığı hakkında suç duyurusu
30.07.2022
A+
A-

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın dini konulardaki en yüksek karar ve danışma organı olan Din İşleri Yüksek Kurulu’nun “Ticarette kâr haddi var mı?” sorusu üzerine verdiği fetva Türkiye’nin gündemine oturdu.

“Ticarette kâr haddi var mı?” sorusu üzerine verilen fetvada, “İslam dininin, alım satım akitlerinde kesin bir kâr haddi koymadığı, bunu piyasa şartlarına bıraktığı” belirtildi.

Ancak fetvada, “Fiyatları tayin eden, darlık ve bolluk veren Allah’tır” hadisine işaret edilmesi dikkat çekti.

ADALET PARTİSİNDEN SUÇ DUYURUSU:

Adalet Partisi Genel Başkanı Dr. Vecdet Öz sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Diyanet İşleri Başkanlığı hakkında suç duyurusunda bulunduklarını açıkladı.

Öz yaptığı açıklamada “Adalet Partisi olarak bu duruma daha fazla sessiz kalmamız mümkün olamazdı. Bu nedenle yasal olarak üzerimize düşen görevi yaparak sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunmak suretiyle kanuni işlem başlatmış bulunuyoruz.” ifadelerini kullanırken şikayet dilekçesinin örneğini de paylaştı.

Vecdet Öz’ün açıklaması şöyle:

“Türkiye Cumhuriyeti; toplumun huzuru, milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde, insan haklarına saygılı, Atatürk milliyetçiliğine bağlı, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk Devletidir.

Siyasi partilerin görevi bu anlayışa uygun politikalar üretmek ve iktidara geldiğinde ise değiştirilemez olan bu ilkelere bağlı olarak ülkeyi yönetmektir.

Hal böyleyken uzun bir süredir Diyanet İşleri Başkanlığı üzerinden anayasal suç teşkil edecek bir takım faaliyetlerin yürütüldüğüne hep birlikte şahit olmaktayız.

Adalet Partisi olarak bu duruma daha fazla sessiz kalmamız mümkün olamazdı. Bu nedenle yasal olarak üzerimize düşen görevi yaparak sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunmak suretiyle kanuni işlem başlatmış bulunuyoruz.

Ülkemiz asla sahipsiz değildir, bu ve benzeri tüm hadiselerde bundan böyle benzer şekilde gereken yapılacaktır..

Konuya ilişkin detaylara havi dilekçemiz aşağıda olduğu gibidir, kamuoyuna duyurulur.”

DİLEKÇE:

ANKARA CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI’NA,

ŞİKAYET EDEN: ADALET PARTİSİ

VEKİLİ: AV. NECATİ YILDIRIM 17269488746

ADRES: 16730-37282-11597 UETS

ŞİKAYET EDİLEN: ALİ ERBAŞ

T.C. DİYANET İŞLERİ BAŞKANI

ADRES: Üniversiteler Mah. Dumlupınar Bulvarı No:147/A

ÇANKAYA-ANKARA

KONU: Halkın dini inançlarını tahkir ve siyasete alet etmek suretiyle görevi kötüye kullanma.

AÇIKLAMALAR :

1-Türkiye Cumhuriyeti Diyanet İşleri Başkanlığı, laik sosyal hukuk devleti tanımı içerisinde dini hizmetlerin görülebilmesi için kurulmuş, Cumhurbaşkanlığı’na bağlı idari bir kuruluştur. Diyanet İşleri Başkanı da bu idari hizmetler yürüten kuruluşun başkanıdır. Devlet içerisinde ve halk nezdinde Ruhani bir yönü veya dini bir görevi yoktur. Bu sebeple, dini hizmetlerin görülmesi ve dini işlerin yürütülmesi için idari görevleri dışında bir kutsallığı bulunmamaktadır. Bu görevleri Anayasa ve yaslarla tanımlanmıştır.

2- Son zamanlarda siyasetle birlikte hareket eden ve toplumu yönlendirme amacı taşıyan eylemlerde bulunan Diyanet işleri Başkanı adeta kendisini “Şeyhulislam” gibi görmektedir. Ömrünü milletine adayan, yaşamı cephelerde geçen, Devletimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ü kast ederek “lanet” okuyan, şimdi de mevcut hükümeti ekonomideki felaketin sorumluluğundan azat etmeyi amaçlayarak “zamları yapan Allah’tır” diyen Ali Erbaş suç işlemiştir. Halkın benimsediği dini değerleri alenen aşağılamıştır. Kamu barışını bozarak, halkın din duygularını kin ve düşmanlığa alet etmiştir. Bu durum kamu güvenliği açısından açık ve yakın bir tehlikenin ortaya çıkmasına sebep olmaktadır.

SONUÇ VE İSTEK: Yukarıda açıkladığımız ve basında yer alan tüm belgelerin ele alınarak, Türkiye Cumhuriyeti Diyanet İşleri Başkanı ALİ ERBAŞ hakkında soruşturma açılmasını, Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ü kast ederek “lanet” okuyan, şimdi de mevcut hükümeti ekonomideki felaketin sorumluluğundan azat etmeyi amaçlayarak “zamları yapan Allah’tır” diyen Ali Erbaş’ın halkın dini değerlerini aşağılama, halkın bir kesimini diğer kesimi üzerine kin ve düşmanlığa sevk etme ve Anayasa ve ilgili yasalardaki hükümleri çiğneyerek, siyasi söylem ve eylemlerle görevini kötüye kullanma suçlarından cezalandırılmasını, Yüce Türk Milleti adına, Adalet Partisi vekili olarak talep ediyoruz.

Saygılarımızla

ADALET PARTİSİ VEKİLİ

Av. NECATİ YILDIRIM

(Kaynak: medyasiyaset.com)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.