ABD’den Türkiye’ye S-400 füzeleri üzerinden küstah tehdit!

04.04.2019
A+
A-

ABD başkan yardımcısı Pence, “Türkiye ortaklığın güvenliğini umursamaz kararlarla riske mi atmak istiyor” dedi.

Amerika Başkan Yardımcısı Mike Pence NATO’nun 70. kuruluş yıldönümü nedeniyle düzenlenen bir etkinlikte konuştu. Pence konuşmasında Türkiye’nin Rusya’dan satın almayı planladığı S-400 füzeleri konusuna da değindi.

Pence konuşmasında, “Türkiye seçimini yapmalı. Tarihteki en başarılı askeri ittifakta önemli bir ortak olarak mı kalmak istiyor ya da bu ortaklığın güvenliğini umursamaz kararlarla riske mi atmak istiyor” ifadelerini kullandı.

Pence’den saatler önce Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da Washington’da başka bir etkinlikte S-400’lerle ilgili konuşmuştu.

Çavuşoğlu Atlantik Konseyi, German Marshall Fund ve Münih Güvenlik Konferansı tarafından düzenlenen panelde yaptığı konuşmada “İş bitti, geri adım atmayacağız” demişti. Konu, Washington-Ankara arasında önemli bir sorun teşkil ediyor.

Çavuşoğlu bununla birlikte Türkiye’nin Amerika’ya S-400’lerin Amerika’ya ya da NATO askeri teçhizatına tehdit olup olmadığını belirlemek için bir teknik çalışma grubu oluşturulmasını önerdiğini de kaydetmişti. Çavuşoğlu, S-400’lerin NATO sistemine entegre edilmeyeceğini de vurgulamıştı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.