A Millilerin play-off’taki rakibi belli oldu

A Millilerin play-off’taki rakibi belli oldu
26.11.2021
A+
A-

A Milli Takım’ın FIFA Dünya Kupası play-off’taki rakibi belli oldu.

Türkiye A Milli Takımı’nın FIFA Dünya Kupası play-off turunda karşılaşacağı rakibi belli oldu. 2022 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri play-off turu kura çekimi TSİ 19.00’da FIFA’nın İsviçre’nin Zürih kentinde bulunan merkezinde başladı. Türkiye’nin rakibi C Yolu’nda Portekiz oldu.

A Milli Futbol Takımı’nın 2022 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri play-off turundaki rakibi çekilen kuralar sonucu belli oldu… Eleme gruplarında ikinci sırada yer alan 10 takım ve Uluslar Ligi’nden gelecek 2 takımın yer alacağı play-off etabında 6 takım Dünya Kupası bileti almaya hak kazanacak. G Grubu’nu Hollanda’nın arkasında 21 puanla ikinci sırada tamamlayan A Milli Takım’ın kura çekimi sonucu rakibi Portekiz oldu. Milli takımımız Portekiz’i geçmesi halinde İtalya-Kuzey Makedonya galibiyle finalde karşı karşıya gelecek.

C Yolu:

İtalya-Kuzey Makedonya

Portekiz-Türkiye

A Yolu:

İskoçya-Ukrayna

Galler-Avusturya

B Yolu:

Rusya-Polonya

İsveç-Çek Cumhuriyeti

Kura Çekimi Prosedürü

2022 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri’nin play-off aşamasında uygulanacak yeni formatla birlikte, takımların finallere gidebilmek için ilk kez iki rakibini birden geçmesi gerekecek. Play-off kura çekimine, Avrupa Elemeleri’nde gruplarını ikinci sırada tamamlayan 10 takım ile 2020/21 UEFA Uluslar Ligi genel sıralamasında en üst sırada bulunan ve Dünya Kupası eleme gruplarında ilk ikiye giremeyen 2 ekip katılacak.

Kura çekiminde 12 takım 4’erli 3 play-off yoluna ayrılacak. Tek maçlı eliminasyon sistemine göre oynanacak yarı final ve final maçlarının ardından play-off etabından toplam 3 takım daha Katar’da düzenlenecek Dünya Kupası için final bileti almış olacak.

MAÇLARIN OYNANACAĞI TARİHLER

Avrupa Elemeleri’nden gelen en iyi 6 ikinci kurada seri başı olacak ve bu takımlar yarı final karşılaşmalarını kendi sahalarında oynayacak. Final maçlarının ev sahipleri ise yarı final eşleşmelerinin belirlenmesinin hemen ardından başka bir kura ile tespit edilecek. Play-offlarda yarı final maçları 24 Mart 2022, final maçları ise 29 Mart 2022 tarihinde oynanacak.

UEFA Yönetim Kurulu’nun almış olduğu karar uyarınca Rusya ile Ukrayna birbirleriyle eşleşmeyecek. Kura çekiminde öncelikle seri başı takımların adları çekilerek yarı final eşleşmelerine yerleştirilecek. Kura çekimi, bu ekiplerin seri başı olmayan takımlarla eşleştirilmesiyle devam edecek.

TORBALAR:

  1. Torba (Seri Başı Takımlar)

Portekiz

İskoçya

İtalya

Rusya

İsveç

Galler

  1. Torba (Seri Başı Olmayan Takımlar)

TÜRKİYE

Polonya

Kuzey Makedonya

Ukrayna

Çek Cumhuriyeti

Avusturya

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.