A Milli Kadın Voleybol Takımı dünya sıralamasında 1 numara

A Milli Kadın Voleybol Takımı dünya sıralamasında 1 numara
17.07.2023
A+
A-

Milletler Ligi’nde tarihinin ilk şampiyonluğuna ulaşan Filenin Sultanları, FIVB Kadınlar Voleybol Dünya sıralamasında ilk sıraya yükseldi.

A Milli Kadın Voleybol Takımı, 2023 FIVB Milletler Ligi finalinde Çin’i 3-1 mağlup ederek şampiyonluğa ulaştı.Filenin Sultanları, Çin’i 3-1 mağlup ederek dünya sıralamasında 1 numaraya yükseldi.

Rüya Takım’da A Milli Kadın Voleybol Takımı’ndan 3 oyuncu yer aldı. Zehra Güneş, Milletler Ligi’nde en iyi 1’inci orta oyuncu oldu. Gizem Örge, en iyi libero seçildi. En iyi pasör çaprazı ödülü ise Melissa Vargas’a verildi. Turnuvanın en değerli oyuncusu şampiyonolmalarına  önemli katkısı olan Melissa Vargas,  seçildi.

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, 2023 FIVB Kadınlar Milletler Ligi’nde Çin’i mağlup ederek şampiyonluğa ulaşan A Milli Kadın Voleybol Takımı için tebrik mesajı yayımladı. “A Milli Kadın Voleybol Takımımızın, 2023 FIVB Kadınlar Milletler Ligi final karşılaşmasında Çin’i mağlup ederek şampiyonluğa ulaşması, ülke voleybolu adına büyük bir gurur kaynağı. Sonuna kadar mücadele ederek, bize bu mutluluğu ve heyecanı yaşatan A Milli Kadın Voleybol Takımını yürekten kutluyor, şampiyonluğa uzanan bu yolda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.