A Milliler, Ermenistan’ı geçemedi: 1-1

A Milliler, Ermenistan’ı geçemedi: 1-1
09.09.2023
A+
A-

A Milli Futbol Takımı, Ermenistan ile 1-1 berabere kaldı.

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) Elemeleri D Grubu’nun 5. haftasında Türkiye sahasında Ermenistan ile 1-1 berabere kaldı.

6.dakikada Ermenistan atağında Dashyan’ın sağ çaprazdan ceza sahası dışında attığı sert şutta, kaleci Mert Günok, topu kornere çeldi.

14.dakikada Kerem Aktürkoğlu’nun sol kanattan Ermenistan savunmanın arkasına attığı topla buluşup, ceza sahası içine giren Barış Alper Yılmaz’ın vuruşunda, kaleci Chancharevich meşin yuvarlağı bloke etti.

24.dakikada Kerem Aktürkoğlu’nun uzun pasında savunma arkasına sarkan Barış Alper Yılmaz’ın kaleci Chancharevich ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda yaptığı aşırtma vuruşta top, kale direğinin üzerinden auta çıktı.

33.dakikada Barış Alper Yılmaz, Hakan Çalhanoğlu’nun pasında ceza sahası içinde buluştuğu topu Kerem Aktürkoğlu’na iletti. Kerem’in şutunda meşin yuvarlak auta gitti.

39.dakikada Hakan Çalhanoğlu’nun sağ kanattan ceza sahası içine yaptığı ortada arka direkte Cenk Özkacar, kötü bir kafa vuruşuyla meşin yuvarlağı auta gönderdi.

45+4.dakikada Bichakhchyan’ın ceza sahası dışından attığı şutta, top kaleci Mert Günok’un kontrolünde kale direğin yanından auta gitti.

Karşılaşmanın ilk yarısı 0-0 berabere tamamlandı.

2024 Avrupa Şampiyonası (EURO 2024) Elemeleri D Grubu’nda Türkiye ile Ermenistan, Eskişehir Yeni Stadyumu’nda karşılaştı. Bir pozisyonda Türkiye’den Barış Alper Yılmaz (11) ile Ermenistan’dan rakibi Harutyunyan (18) mücadele etti.

İkinci yarı

46.dakikada Kerem Aktürkoğlu’nun sol kanattan taşıyıp ortaladığı topla buluşan Cengiz Ünder’in şutunda, meşin yuvarlağı kaleci Chancharevich yatarak kontrol etti.

49.dakikada sol kanattan gelişen Ermenistan atağında Tiknizyan’ın yaptığı ortada Zeki Çelik ve Merih Demiral’ın dokunamadığı, Cenk Özkacar’ın ıskaladığı topu önünde bulan Dashyan, filelerle buluşturdu: 0-1

53.dakikada Ranos’un penaltı noktası üzerinden attığı şutta top az farkla dışarıya çıktı.

54.dakikada Barış Alper Yılmaz’ın pasında topla buluşan Cengiz Ünder’in ceza sahası içinden attığı şutta, meşin yuvarlak kale direğinin yanından az farkla auta çıktı.

71.dakikada Halil Dervişoğlu’nun ceza sahası içinde attığı şutta kaleci Chancharevich, topu yatarak kontrol etti.

88.dakikada Halil Dervişoğlu’nun şutunda kaleci Chancharevich’den dönen topu tamamlayan Bertuğ Yıldırım, meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 1-1

90+7.dakikada ceza sahasında topla buluşan İrfan Can Kahveci’nin şutunda kaleci Chancharevich, meşin yuvarlağı güçlükle kornere çeldi.

Karşılaşma 1-1 eşitlikle sonuçlandı.

Ay yıldızlılar bu beraberlikle puanını 10’a çıkararak D Grubu’nda liderliğini sürdürdü. Ermenistan ise 7 puanla 3. sırada yer aldı.

2024 Avrupa Şampiyonası (EURO 2024) Elemeleri D Grubu’nda Türkiye ile Ermenistan, Eskişehir Yeni Stadyumu’nda karşılaştı. Türkiye’den Bertuğ Yıldırım’ın (19) attığı golün ardından sevinç yaşandı.

Kuntz: “Hak ettiğimiz bir beraberliği elde ettik”

A Milli Takım Teknik Direktörü Stefan Kuntz, 2024 Avrupa Şampiyonası (EURO 2024) Elemeleri D Grubu beşinci hafta maçında Ermenistan ile 1-1 berabere kaldıkları maça ilişkin, “Şans eseri değil, hak ettiğimiz bir beraberliği elde ettik. Elbette memnun değiliz. Bugün o adımı atamadığımızdan, 3 puanı alamadığımız için biz de üzgünüz.” dedi.

Kuntz, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, milli takımın performansının eleştirilmesiyle ilgili soru üzerine, “Neyi eleştiriyorlar? Yaklaşık 8-10 pozisyona girdik. Onları gole çeviremedik. Onlar mı mesela?” dedi.

Ermenistan maçının beraber bitmesini değerlendiren Kuntz, “İlk devrede oynamak istediğimiz oyunu sahaya yansıttık. Birçok pozisyona girdik. İlk devredeki pozisyonları gol yapamadık. İlk devrede eleştirebileceğim konu, o pozisyonları gol yapamamamız.” ifadelerini kullandı.

Stefan Kuntz, ikinci devrede daha hızlı oynayabilecekleri, geçişleri daha hızlı yapabileceklerini ve top kaybı yapmamaları gerektiğini söylediğini anlatarak, şöyle devam etti:

“İkinci devreye başladığımızda konsantrasyonumuz düştü. Aynı zamanda uyanıklık konusunda da zafiyet yaşadık. Böylelikle birçok hata yaptık. Golü yemeden önce de yaptık. Hataları görmüş oldunuz. Aynı zamanda oyuncular oyunu çevirmek için elinden gelen her şeyi yaptı. Onları bu konuda eleştiremem. Oyuncu değişiklikleri de oyuna pozitif yansıdı ve oyunu canlandırdı. Şans eseri değil, hak ettiğimiz bir beraberliği elde ettik. Elbette memnun değiliz. Bugün o adımı atamadığımızdan, 3 puanı alamadığımız için biz de üzgünüz. Bunun açık ve net şekilde analizi ve öz eleştirisini yapacağız. Ekim ayındaki maçlarda hem Hırvatistan ve hem de Letonya da işi bitirmeye çalışacağız.”

Rıdvan Yılmaz’ın hatırlatılarak milli takımdaki oyuncu tercihleriyle ilgili soruyu yanıtlayan Kuntz, şunları söyledi:

“İstikrar konusunda davet etmeyip de davet edebileceğimiz kimler olabilirdi? Rıdvan, şu anda Glasgow Rangers’da bir kere kadroya girmedi. Sonuçta sizin verdiğiniz örnek önce sorduğunuz sorunun tezatı oldu. Çünkü, Rıdvan hiç kadroya giremeyen bir oyuncuyken siz aslında istikrar istediniz.”

“Hırvatistan maçı çok daha önem kazandı”

Ermenistan beraberliğine değinen Kuntz, “Moral ve mental yapımız için beraberliği almamız önemliydi. Pozisyonumuz gereği çok daha fazlası elde edebilirdik. İyi bir sonuçta da aynı olacaktı ancak Hırvatistan maçı çok daha önem kazandı. Biz oraya odaklanacağız.” ifadelerini kullandı.

Trabzonsporlu futbolcu Abdülkadir Ömür’ün kadroda bulunmamasının eleştirilmesi üzerine Kuntz, şu görüşlere yer verdi:

“Ben Trabzon’daki iki tane maçı izledim, birisi Antalyaspor maçıydı, birisi Galatasaray maçıydı. Yani aslında bir oyuncuyu şimdi burada örnek olarak çıkarmamız çok doğru değil. Ben orada o gösterdiği performansta şu anki oynayan oyuncularımızdan daha iyi bir şey gösterdiğini düşünmüyorum. Kapı herkes için açık. Şu an mesela Yusuf’u tekrar çağırdık. Çünkü Adana Demirspor’da çok iyi işler yapıyor. Mesela Okay’ın da ya da Ozan Tufan’ın da İngiltere’deki maçlarını takip ediyoruz. Fakat şu anki kurduğumuz kadroda en doğru şekilde, en iyi bize yardımcı olabilecek oyuncuları seçtiğimizi düşünüyoruz”

“Arda’yı en kısa zamanda tekrar milli takım bünyesinde görebiliriz”

Real Madrid’in oyuncusu Arda Güler’in son durumu hakkında bilgi de veren Kuntz, “Sağlık departmanları iletişim halinde. Böylelikle en yeni bilgileri onlardan alıyor. Umarım en kısa zamanda tekrar milli takım bünyesinde görebiliriz.” dedi.

Kuntz, “Bu maç için keşke dediğiniz durum var mı?” sorusunu ise şu şekilde yanıtladı:

“Kesinlikle şu anki tecrübeme dayanaraktan söylüyorsanız muhtemelen değişiklikler yapardım ama bu maçı yaşamadan bir karar verseydim, yine aynı karar verirdim. Emin olun ki aynı oyuncularla tekrar bu oyunu oynasak zaten böyle bir oyun olmazdı. Ya tabii ki bu soruları zaten kesinlikle kendime soruyorum. Neleri daha iyi yapabilirdik? Hangi kararları oyuncu seçimiyle ilgili daha iyi yapabilirdik. Burada emin olun bu soruları kendime fazlasıyla soruyorum. Yine de teşekkür ediyorum. Pozitif baktığınız için.”

Stefan Kuntz, kalan 3 maça da kesinlikle kazanmak için çıkacaklarının altını çizerek, “Gerçekçi olursak haziran ayında Ermenistan’ın 6 puan almasına şaşırdık. Önümüzdeki maçta Hırvatistan, Ermenistan’ı yendiğinde aynı durumda olacağız yine. Deplasmanda Hırvatistan gibi bir takıma karşı oynadığımız bir maçta puan alabildiğimiz göstermemiz gerekiyor ve Letonya’yı kesinlikle evimizde yenmemiz gerekiyor.” diye konuştu.

Petrakov: “Ermenistan, Galler ve Türkiye grupta ikincilik için mücadele ediyor”

Ermenistan Milli Takım Teknik Direktörü Oleksandr Petrakov, 2024 Avrupa Şampiyonası (EURO 2024) Elemeleri D Grubu 5. hafta maçında Türkiye ile 1-1 berabere kaldıkları maça ilişkin, “Ermenistan, Galler ve Türkiye grupta ikincilik için mücadele ediyor.” dedi.

Petrakov, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, 1-1’lik durumdan memnun olmadıklarını belirterek, soyunma odasında oyuncularının üzgün olduğunu bildirdi.

“Maç öncesi gergindiniz ancak maçtan sonra yüzünüz gülüyor. Sonuç sizi mutlu etti mi?” sorusu üzerine Petrakov, “Ben Fransa ya da Belçika teknik direktörü değilim o yüzden biraz gerginim. Ermenistan Milli Takımı’nı daha iyi yerlere getirmek için çalışıyorum. Hem Ermeni halkı hem de futbolcularımla iyi anlaştığıma inanıyorum.” yanıtını verdi.

Galler ile Türkiye milli takımlarını karşılaştıran Petrakov, “Genel bir kıyaslama yapmak istemem. Ermenistan, Galler ve Türkiye grupta ikincilik için mücadele ediyor.” ifadesini kullandı.

“Türkiye çok pozisyon buldu. Daha az pozisyon bulup, 1 puan alan Ermenistan vardı. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusu üzerine Petrakov, şunları kaydetti:

“Türkiye Mili Takımı güçlü bir takım. Evet, genelde pozisyon buldu. Futbolcular açısından daha iyi ve değerli bir takım. Transferler açısından Ermenistan’dan daha yüksek transfer değerine sahipler. O yüzden sonuca odakla mücadele ediyoruz. Karşı tarafın güçlü olduğunu kabul ediyorum.”

TFF Başkanı Büyükekşi: “İyi bir takımımız var”

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi, A Milli Futbol Takımı’nın UEFA 2024 Avrupa Şampiyonası (EURO 2024) Elemeleri D Grubu 5. hafta maçında Ermenistan’la 1-1 berabere kalmasına ilişkin, “İnşallah bundan sonraki maçlarda sakatlarımız düzelir, daha iyi bir oyunla daha başarılı sonuçlar alırız. Biz takımımıza güveniyoruz. İyi bir takımımız var.” dedi.

Büyükekşi, karşılaşmanın ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, maçı kazanamamanın üzüntüsünü yaşadıklarını söyledi.

Sahadan çok daha sevinçli, Avrupa Şampiyonası’na katılmayı garanti edecek şekilde gitmeyi hedeflediklerini belirten Büyükekşi, şöyle devam etti:

“Çok şanssız bir gol yedik, iki oyuncumuz ıska geçti ve birçok da pozisyonu gole çeviremedik maalesef. Ama çok şükür ki en azından berabere bitirdik. Şansımız aynı şekilde devam ediyor. Salı günü Ermenistan, Hırvatistan’la oynayacak. O maçın sonucu son derece önemli. Bizim şu anda 10 puanla liderliğimiz devam ediyor. Bir şey kaybetmedik ama en azından buradan böyle bir sonuçla gitmememiz lazımdı. Özellikle Türk halkından özür diliyoruz. İyi oynayamadık. İnşallah bundan sonraki maçlarda bunu telafi edeceğiz. Önümüzdeki maçlarda yine başarılı olacağımıza inanıyoruz.”

Büyükekşi, 3 forvet ve 2 sol bekin sakat olduğunu, Cenk Özkacar’ın alışık olmadığı bir mevkide oynadığın ve bu oyuncudan yeterli randımanı alamadıklarını dile getirdi.

A Milli Futbol Takımı’nın galibiyeti son dakikalarda kaçıran taraf olduğunu anlatan Büyükekşi, “İnşallah bundan sonraki maçlarda sakatlarımız düzelir, daha iyi bir oyunla daha başarılı sonuçlar alırız. Biz takımımıza güveniyoruz. İyi bir takımımız var.” ifadesini kullandı.

“Eskişehir halkına da çok teşekkür ediyoruz”

Mehmet Büyükekşi, 12 Eylül Salı günü Belçika’da Japonya ile oynanacak özel müsabaka öncesinde kafilenin bir gün daha Eskişehir’de kalacağını, bu ülkeye birlikte gideceklerini bildirdi.

Japonya’nın, geçen yıl Katar’da yapılan Dünya Kupası’ndaki performansına değinen Büyükekşi, “Japonya da Dünya Kupası’nda başarılı bir performans gösterdi, son 16’ya kaldı. Penaltılarla Hırvatistan’a elendi. O maçı da son derece ciddiye alıp oynayacağız. Ekim ayında hem Hırvatistan hem de Letonya ile maçlarımız var. O maçlarda başarılı olup yine yolumuza devam edeceğiz.” değerlendirmesinde bulundu.

Büyükekşi, A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Stefan Kuntz’un devam edip etmeyeceğine ilişkin soruya ise şu yanıtı verdi:

“Şimdi tabii konu bugün için Stefan Kuntz değil. 2 puan kaybettik. Tüm teknik ekip, futbolcularımızla beraber kaybettik. Şu anda takımımızda çok güzel bir arkadaşlık söz konusu. Bütün yönetim kurulumuz hepsi burada. Herkes destek veriyor. Eskişehir halkına da çok teşekkür ediyoruz. Onlar da Türk Milli Takımı’nı çok güzel bir şekilde desteklediler. İnşallah bunları da atlatacağız. Daha iyi günleri, daha güzel günleri hep birlikte göreceğiz.”

(AA)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.