Erdoğan’dan AKP’li vekillere sert uyarı: Sizi bahçeden toplamayalım!

Erdoğan’dan AKP’li vekillere sert uyarı: Sizi bahçeden toplamayalım!
16.10.2019
A+
A-

Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada AKP’li vekillere tepki göstererek, “Arkadaşlar sizleri bahçelerden toplayıp gruba getirmemesi lazım” dedi.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2 haftalık aranın ardından partisinin grup toplantısında konuştu. AKP’li vekilleri Meclis’teki çalışmalara katılmaları konusunda uyarırken, “Arkadaşlar sizleri bahçelerden toplayıp gruba getirmemesi lazım” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasından satır başları şöyle:

“Milletvekili arkadaşlarımız Meclis’e iştirak noktasında zayıf olduklarını arkadaşlarımdan istihbar ettim. Üç günümüzü biz bu Meclis çalışmalarına örnek bir parti olarak Ak Parti olarak veremezsek bize yazıklar olsun. Burada hassas olmamız lazım. Hele hele bu dönemde çok daha hassas olmamız lazım. Arkadaşlar sizleri bahçelerden toplayıp gruba getirmemesi lazım.”

“Suriye’de 9 Ekim saat 16:00’da başlattığımız harekât hamdolsun başarıyla devam ediyor. Türkiye bu noktaya bir anda gelmemiştir. Bu işin bölücü terör örgütüyle mücadelemiz bakımından yaklaşık 40 yıllık, Suriye konusu bakımından yaklaşık 8 yıllık mazisi var.”

“Müttefiklerimizin yüzümüze başka konuşup arkamızdan başka şeyler yaptıkları açığa çıkmıştır. Suriye meselesi Kuzey Afrika ve Orta Doğu coğrafyasını yeniden dizayn edilmesini amaçlayan bir projenin ürünüdür. Gerçi biz Suriye yönetimine ortada hiçbir çatışma yokken demokrasiden adaletten yana tavır takınması için çok çabaladık. Özellikle vatandaş dahi sayılmadıkları için horlanan Kürt kardeşlerimize, baskı altında utulan Türkmen kardeşlerimize hakkaniyetle davranılması için ısrarcı olduk .Bunu bizzat Esed’in kendisini defaatle söylemiş bir liderim. Ancak baskı ve zulüm yolu seçildi.”

“Ey Arap ligi acaba siz ne kadar Suriyeliyi kabul ettiniz? Yav siz Suriye’yi Arap liginden çıkardınız. Şimdi de Türkiye’ye hakaret etmek için Suriye’yi almak gibi bir projeyi hayata sokmaya çalışıyorsunuz. yaşanan bu kaos ortamını fırsat bilen güçler DEAŞ altında bir cinayet makinesi icat etmiş ve ortaya salmıştır. Arap liginin bu mültecilerle ilgili bir kuruş destek verdiği bakî mi?”

“İslamla yakından uzaktan ilişkisi olamayan bu vahşi örgüt İslam ve Müslümanların en büyük düşmanıdır ve yüz karasıdır. Bugün dahi hâlâ bölgede Müslümanlar lehine atılabilecek her adımın önüne DEAŞ faktörü bir engel olarak çıkartılmaya devam ediliyor. Üstelik onları fiilen yönlendiren ülkeler bugün karşımıza güya en büyük DEAŞ düşmanı görüntüsüyle çıkmaya çalışıyor. Biz kimin ne rol oynadığını gayet iyi biliyoruz.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.