7 büyükşehirde AK Parti’ye şok oy kaybı!

7 büyükşehirde AK Parti’ye şok oy kaybı!
04.10.2021
A+
A-

ORC Araştırma’nın İstanbul ve Ankara’nın da aralarında olduğu yedi büyükşehirde 13-29 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirdiği anketten dikkat çeken sonuçlar ortaya çıktı.

ORC Araştırma, yedi büyükşehirde milletvekili genel seçimi seçmen eğilimleri Eylül araştırmasını yayımlandı. Araştırma, 13-29 Eylül tarihleri arasında yedi büyükşehirde gerçekleştirildi.

CUMHUR ERİYOR

Araştırmada, İstanbul, Ankara, Mersin, Samsun, Gaziantep, Aydın ve Malatya şehirlerindeki seçmenlere “Bu pazar genel seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz?” sorusu yöneltildi.

24 Haziran 2018 seçimlerindeki sonuçlarla yapılan kıyaslamada, İstanbul ve Ankara’da da AKP ve MHP’nin oylarının düştüğü görüldü. Anket sonucunda İstanbul’da CHP’nin yüzde 28,5 ve İYİ Parti’nin yüzde 10,1 oy oranına sahip olduğu kaydedildi.

TEPETAKLA GİTTİ

Öte yandan Ankara’da da AKP ve MHP’nin oylarının düştüğü ortaya kondu. AKP’nin 2018’e göre 6 puan düşerek yüzde 34,9, MHP’nin ise 3 puan düşerek yüzde 9,7 oy oranına sahip olduğu görüldü. CHP ve İYİ Parti’nin ise oy oranlarını 2018’deki seçime göre artırdığına dikkat çekildi.

Cumhur İttifakı’nın Türkiye’nin en büyük iki şehrinde oy kaybı dikkat çekti.

Araştırmaya göre sonuçlar şu şekilde:

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.