6 muhalefet lideri 27 Mart’ta buluşacak

6 muhalefet lideri 27 Mart’ta buluşacak
17.03.2022
A+
A-

CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek; Kılıçdaroğlu, Akşener, Karamollaoğlu, Uysal, Davutoğlu ve Babacan’ın 27 Mart’ta bir araya geleceğini açıkladı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek; CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ile Demokrasi ve Atılım Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın 27 Mart’ta bir araya geleceğini belirtti.

‘DEMOKRASİYE İHANET’

AKP ve MHP’nin Meclis’e sunduğu seçim yasası teklifi ile ilgili parti genel merkezinde basın toplantısı düzenleyen Erkek, “TBMM’ye üstünde 1 yıl çalıştıkları bir teklif sundular. Tamamen kendi mutfaklarında hazırladılar, hiç kimseyle ortak çalışmadılar. Çok açık bir şekilde ifade etmek istiyoruz; bu teklif demokrasiye ihanettir. Aynı zamanda büyük bir korku ve çaresizliğin göstergesidir. İktidarı kaybetmenin korkusu başladı” diye konuştu.

Sözcü’nün aktardığına göre Muharrem Erkek sözlerini şöyle sürdürdü:

“Örneğin barajın yüzde 7’ye inmesi. Yüzde 7 gibi çok yüksek bir seçim barajını makul bir oran olarak görmek başlı başına çelişki. Hani bu sistemde baraj olmayacaktı. Biz ‘Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem’ için baraj önerdik. ‘Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nde baraj olmamalı. Maç başlamadan oyunun kuralını değiştirmek istiyorlar ama bu tutmaz. Bu düzenlemeler bumerang etkisi yapar, döner sizi öyle bir vurur ki inanamazsınız. Bu teklifle Cumhur İttifakı tarihte utançla anılacak. Bugüne kadar hiçbir iktidar böyle bir teklif yapmadı, böyle bir düzenlemeye girmek istemedi. Kanunlar neden var, kamu yararı için. Bu değişiklikte belli parti ve kişilerin yararı gözetiliyor, kamu yararı değil.”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, 6 muhalefet liderinin 27 Mart’ta yeniden bir araya geleceğini de sözlerine ekledi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.