25.02.2019
A+
A-
  • SONHABER16.COM/ÖZEL

İYİ Parti’den Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Burhanettin Kocamaz’ın adaylık başvurusu, İl Başkanı Servet Koca tarafından yasal süre olan saat 17.00’da yapılmayan, daha sonra il başkanının ikinci oyunu ve buna alet olan ilçe seçim kurulu görevlisinin sanki normal saatte müracaat yapılmış gibi saat 17.27’de kayıtlara geçirildi.

Oysa saat 17.00’dan sonra ilçe seçim kurulunun Kocamaz’ın müracaat dosyasını saat 17.00’yi geçtiği için almaması ve kayıt defterine işlememesi gerekirdi. Bu hareket daha sonra başka bir partiden aday olmasını önlemek için yapılmış bilinçli bir hareketti. Bilindiği gibi tüm kamu kurumlarında saat 17.00’den sonra evrak kabul ve kaydı yapılamaz. Devlet memurlarının görevi saat 17.00’da biter. Sadece nöbetçi memurlar Adliyelerde görev yapar. Nöbetçi Savcı ve Hakimler görevlerini sürdürür. Fakat adaylık konusu YSK kararlarına göre saat 17.00’de kapanacağı için bu tam bir siyasi oyundur. Bu ne anayasaya, ne kanunlara, ne de teamüllere uygun değildir.

‘’BU BİR HUKUK KATLİAMIDIR’’

SONHABER16.COM’a özel açıklamalarda bulunan Demokrat Parti Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ertan Küçükay, İl Seçim Kurulunun Burhanettin Kocamaz ile ilgili kararı için ‘’Bu bir hukuk katliamıdır’’ dedi.

Demokrat Parti Mersin Büyükşehir Belediye Başkan adayımız Pınar Üvenç’in adaylıklar askıya çıkmadan önce yasal süre içerisinde adaylıktan istifa ettiğini belirten DP Genel Başkan Yardımcısı Küçükay,  ‘’Ve yerine daha önce İYİ Parti’nin adayı olan ancak adaylık başvuru süresi içerisinde dosyası teslim edilmediği için İl Seçim Kurulu tarafından kabul edilmeyen Burhanettin Kocamaz’ı DP adayı olarak İl Seçim Kuruluna bildirdik. Adayımız için yasal süreç başladı ve tüm adaylar ile birlikte adayımız Burhanettin Kocamaz’ın ismi de askı listesinde yer aldı. Burhanettin Kocamaz’ın seçileceğini anlayan ve peşini bırakmayan diğer partilerin kumpasçı tetikçileri, askı süresince adayımıza itiraz ettiler. İtirazları değerlendiren İl Seçim Kurulu, kendi yaptığı hatayı bize mal ederek süresi dışında saat 17.27’de Kocamaz’ın İYİ Parti’den adaylık müracaatını deftere işlediği için adayımızın adaylık müracaatını kabul etmedi’’ dedi.

Küçükay şunları söyledi:

‘’Oysa, adayımızın yasal süre olan saat 17.00’ye kadar İl Seçim Kuruluna bir müracaatı yoktur. Adaylık süresi bitimi sonrası saat 17.27’de yapılan müracaatı, sanki adaylık müracaatı yapılmış gibi İl Seçim Kurulu ve kumpasçılar karşılıklı oyun içine girmişlerdir. Oysa adayımız Burhanettin Kocamaz’ın adaylığı yok hükmündedir. Adayımız Burhanettin Kocamaz, sadece Demokrat Parti’den müracaat etmiştir. Başka Parti’den adaylığı söz konusu değildir. İl Seçim Kurulunun aldığı bu karar hukuk katliamıdır. Anayasamıza, insan hakları evrensel beyannamesine, kanunlarımıza, seçme ve seçilme haklarına ve teamüllere aykırı bir karardır. Ayrıca kanunlarımızda ‘herhangi bir partiden önseçime giren, merkez yoklaması yapılan ve bir partiden aday gösterilen kişiler başka bir partiden aday gösterilemez’ hükmü vardır. Adayımız hiçbir partiden önseçime ve merkez yoklamasına katılmamıştır. Resmi olarak il seçim kuruluna müracaat edilmemiştir. İYİ Parti’den müracaat süresi dışında verildiği söylenen dosya geçersizdir.’’

YSK’YA BAŞVURULACAK

DP Genel Başkan Yardımcısı Ertan Küçükay, ‘’Adayımız Burhanettin Kocamaz’ın hakkını aramak için bu hukuksuz karara Demokrat Parti olarak 26.02.2019 Salı günü gerekli itiraz başvurumuzu ve adaylık kabulü için gerekli müracaatı YSK’ya yapacağız. Anayasamıza, kanunlarımıza güveniyoruz. Bu hukuksuz ve mesnetsiz karar, YSK’dan dönecektir. Burhanettin Kocamaz, Demokrat Parti Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olacak. Ve Demokrat Parti adayımıza karşı yapılan kirli oyunları bozarak Mersin’i alacak’’ diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.