30 Ağustos Zafer Mahallesi Muhtarı Halil Özçoban: Daha yapacak çok işimiz var!

30 Ağustos Zafer Mahallesi Muhtarı Halil Özçoban: Daha yapacak çok işimiz var!
04.03.2024
A+
A-

Bursa’nın yeni mahallerinden biri olan 30 Ağustos Zafer Mahallesi Muhtarı Halil Özçoban, mahallesi’nin çehresini değiştiriyor. Nilüfer Belediyesi’nin sokak ve caddelerinin bir çoğunu asfaltladığını belirten Özçoban, Büyükşehir Belediyesi’nin de kendi alanları içinde bulunan cadde ve bulvarlarda asfalt tretuvar, kaldırım yapacaklarını söyleyerek, ‘Muhtarlığa devam’’ dedi.

31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde, 30 Ağustos Zafer Mahallesi Muhtarı Halil Özçoban, yeniden Muhtar Adayı olduğunu açıkladı.

Merhum Muhtar Mehmet Satı’nın, vefatından sonra kendisinin Kaymakamlık tarafından muhtar olarak görevlendirildiğini, 5 Haziran 2022 tarihinde yapılan muhtarlık seçiminde mahalle sakinlerinin teveccühüyle muhtar seçildiğini söyleyen Muhtar Halil Özçoban, Vali Mahmut Demirtaş, Nilüfer İlçe Kaymakamı Murat Süzen, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, daire müdürleri ile koordineli çalıştıklarını söyleyerek, iki yıllık icraatını şöyle açıkladı:

 

MAHALLEMİZDEKİ EKSİKLERİ BİR BİR TAMAMLAMAYA DEVAM EDİYORUZ

”Yıllarca Kayapa Sağlık Ocağına gitmek zorunda kalan sakinlerimiz için çabalarım sonucu 30 Ağustos Aile Sağlık Merkezini 2022 yılı Ekim ayında hizmete açtırdık. Örencik Caddesinde ASM İnşaatımız bittiğinde faaliyete geçecektir. Ulaşımda B/33K ile B/33 hatlarındaki belediye otobüs sayısı ve saatlerin arttırdık. B/33A hattını mahallemizin hizmetine sunarken, güzergahını da Örencik, Uludağ- Sırt Yolu- Mimar Sinan Caddelerine uzatarak sakinlerimizin ayağına kadar götürmüş olduk. Mahallemde büyük eksikliğini yaşadığımız Taksi Durağı’nın (30 Ağustos Zafer Taksi) 10 taksi ile hizmete girmesini sağladık. Örencik Caddesinde taksi durağımız inşaatı bitince faaliyete geçecektir. Trafiğin yoğun olduğu Atlıçayır Bulvarı üzerine butonlu trafik lambasını koydurduk.”

GÖKSU DERESİ ISLAH ÇALIŞMASI HIZLA SÜRÜYOR

Mahallesinin güvenliği için Gece Bekçilerimiz nöbetleşe geldiğini vurgulayan Özçoban, ‘’ Mahallemizin birçok cadde ve sokaklarının Nilüfer Belediyesi Ulaşım Müdürlüğü tarafından asfaltlamasını sağladık. Yıllarca çekmeyen cep telefonlarımız için baz istasyonu koydurarak sakinlerimizin rahat konuşmalarına imkan tanıdık. Dere ıslah çalışması başlattım. Bittiğinde etrafında yürüyüş parkurları olacak. Ayrıca buralara masalar ve banklar konulacak, sakinlerimiz soluklanıp dinlenebilecek. Birçok sokak ve caddemizin aydınlatmalarını sağladım ve eksik olanların da yapılması için uğraşıyoruz. Geçen yıl ülkemizde 11 ilde yaşanan deprem sonrası mahallemize gelen ailelere muhtarlık ve mahalle sakinlerimizin işbirliği ile ev açmalarına ve çocuklarının eğitimleri için yardımcı olduk. 8 ailenin yerleştirdiğimiz evlerde, A’dan Z’ye hayırsever mahalle sakinlerimizin desteği ile eşyalarını karşıladık. Çamlık Ormanına mesire, yürüyüş, spor alanları yapılması için Bursa Bölge Orman Müdürlüğü tarafından hazırlanan projenin hayata geçirilmesi için takibimiz sürüyor. Trafik kazalarının meydana geldiği yol güzergahlarına hız kesiciler yaptırdık. Mahallemizde, 30 Ağustos Zafer Mahallesi Kültür, Yaşatma ve Dayanışma Derneğini kurduk. Kadınlarımıza yönelik faaliyetleri olan derneğimiz çalışmalarına başladı. Mahallemizde bugüne kadar hiç yapılmayan 2023 yılında 1. Hıdrellez şenliğini başlattık. 2022-2023 yıllarında 30 Ağustos Zafer Bayramı yürüyüşünü gerçekleştirdik. Etkinliklerimizi devam ettireceğiz. Güzel ülkemizin güzel yerlerine düzenlediğimiz Kültür Gezilerimiz devam edecektir. Nilüfer Belediye Meclis kararı ile geçmiş dönem rahmetli muhtarımız merhum Mehmet Satı’nın anısını yaşatmak için bir sokağımıza ismini verdik. Para çekmek, yatırmak için Görükle ve şehir merkezine gitmek zorunda kalan sakinlerimiz için de biri kamu, diğeri özel bankaya ait ATM’ler koydurduk. Kargo şubelerini de yine mahallemize getirdik’’ dedi.

MAHALLEMİZİN EKSİKLERİNİ DE TAMAMLAYACAĞIZ

30 Ağustos Zafer Mahallesi Muhtarı Halil Özçoban, seçim vaatlerini ise şöyle sıraladı:

‘’Mahallemize ilköğretim okulu, nitelikli lise ve meslek lisesi yapılması için Nilüfer İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Altınok ile okul yerlerimizi belirledik. Biri kapalı olmak üzere pazaryeri, Acil toplanma alanı, Kütüphane. Parklar- (Nilüfer Belediyesi Plan ve Proje Müdürlüğünce iki park yerinin projeleri hazırlandı. İhalesi yapılacak ve bu yıl içinde hizmete açılacak.) Spor alanları oluşturulacak. (Futbol-Basketbol-Voleybol takımları v.s. kurulacak) Çalışan ailelerin çocukları için Ana Kucağı Merkezi. 112 Acil Servis Binası. B/33C otobüs hattı 30 Ağustos Zafer Mahallesi, Uludağ Üniversitesi Metro istasyonu arası çalışacak. Sanatsal kurslar Polis Karakolu. (30 Ağustos Zafer Polis Merkezi) Halen devam etmekte olan, Aile Sağlık Merkezi, Muhtarlık binası, Taksi Durağı, Anfi tiyatrosu, spor aletleri ve 30 Ağustos Zafer Mahallesi Kültür Yaşatma ve Dayanışma Derneği Binası ve salonu. Taziye Evi. Düğün ve Toplantı salonları da yer alacak. ( 600 kişilik olacak,) Faaliyette olan ATM’lere ek olarak Çamlık Bulvarına da para çekme cihazı konulacak ve banka şubeleri açılacak. Cadde ve sokakların asfaltı ile aydınlatmaları sürecek. Gençlik Merkezine bağlı Spor alanları oluşturulacak. Mahallemize Özel hastane kazandırılacak. Bursa 14. Karayolları Bölge Müdürlüğü’nce Görükle Köprüsü Kavşağının düzenleme çalışmalarına başlanacak. Atlıçayır Bulvarı’nda 30 metre, Görükle Köprüsü ile Hasanağa Mahallesine bağlantı sağlayan 40 metre genişliğinde asfalt yolun yapımı ile Örencik Caddesi’nden Kızılcıklı mahallesine bağlanacak. İhtiyaç sahibi ailelere, sosyal yardım yapılıp, çocuklarının eğitimlerine destek sağlanacak. Bursa PTT Bölge Müdürlüğü’nce, mahallemize PTT Şubesi, PTT ATM’si ve PTT Kargo şubesi açılacak. Çamlık Bulvarı’na ikinci baz istasyonu kurulacak. Sokak hayvanları için beslenme köşeleri oluşturulup, barınaklara ulaştırılacak. Sokak hayvanları için Nilüfer Belediyesi tarafından Kuruçeşme Mahallesinde hizmete açılacak olan barınağın veteriner kontrolü altında sağlıklı koşullarda ve güvende tutulmasını sağlayacağız. Mahallemize terk edilen sahipsiz hayvanların sayısı arttığından mahalle sakinlerimiz ve hayvanseverler üzülmektedir. Can dostlarımız için mama istasyonların artırımını sağlayacağız. Nilüfer Belediyesi ek binası yapılarak, zabıta, emlak bürosu ile diğer hizmetlerin sakinlerimize uzağa gitmeden verilmesini sağlayacağız. Örencik Caddesinde İbadethane (cami) inşaatına başlanacak. Yavuz Sultan Selim Caddesindeki inşaatı devam eden camimiz tamamlanınca ibadete açılacak.

Gelişmekte olan Mahallemizin dışında olmak şartıyla yüksek gerilim trafosu konulacak.. Mahallemize tam donanımlı Spor Komplesi yapılmasını sağlayacağız…’’

Muhtar Özçoban, ”Bu inançla bana güven duymanızı istirham ediyor, mahalleme ve sizlere hizmet adına “Muhtarlığa devam” konusunda aldığım kararın ve 31 Mart 2024 Yerel Seçimlerinin hepimize hayırlı olmasını temenni ediyorum’’ sözleri ile konuşmasını tamamladı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.