3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde, Bursa’da da etkinlikler düzenlendi

3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde, Bursa’da da etkinlikler düzenlendi
03.12.2019
A+
A-

Türkiye Beyazay Derneği Bursa Şube Başkanı Füsun Koyunlular, çağrı yaptı: ‘Herkesin Bir Engelli Arkadaşı Olsun.’

Türkiye Beyazay Derneği Bursa Şube Başkanı Füsun Koyunlular, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle bir açıklama yaptı. Dünya nüfusunun yüzde 15’inin engelli olduğunu ve bu rakamın Türkiye’de ise yüzde 12,9’ye ulaştığını belirten Koyunlular, ‘’Herkesin bir engelli arkadaşı olsun’’ dedi.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle Atatürk Anıtı’nda düzenlenen törende konuşan Türkiye Beyazay Derneği Bursa Şube Başkanı Füsun Koyunlular, önemli açıklamalar yaptı.

Başkan Koyunlular, “Engellilerin hayata dahil olabilmeleri en önce devletin görevdir. Konuyla ilgili Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk defa hükümetimiz pozitif ayrımcılık yasasını çıkarmıştır. Bu yasa ile kadına, çocuğa ve engellilere haklar verilmiştir.  Engelli maaşları, hasta bakım ücretleri, vergi muafiyetleri ve sosyal hayatta öncelik tanınması gibi ana başlıklarla engellerini aşabilecekleri imkanların sağlanabilmesi amaçlanmıştır. Ancak, engellilerin haklarından daha iyi yararlanmaları için yapılacak ve düzenlenecek olan yasa ve mevzuatlarda birebir engelli bireylerin ve konuyla ilgili STK’ların da masada olması gerekmektedir. Diliyorum, bu 3 Aralık’ta hep birlikte yapmış olduğumuz farkındalık çalışmaları ile vatandaşlık bilincinin geliştirilmesinde ve toplumda engelli, engelsiz bir arada yaşamanın önemine vurgu yapabiliriz. Bizlere düşen görev, engellilere uygulanan haklarını kullanmalarına mani olmama ve var olan haklarını kısıtlamamak olmalıdır. Gelin, bu 3 Aralık’ta birbirimizi daha yakından tanımaya başlayalım. Mesela, sizin de bir engelli arkadaşınız olsun. Önümüzdeki 3 Aralık’ta; inanıyorum ki, bu kürsüde sizlerden birisi söz almak için can atıyor olacak.” dedi.

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.