29 Ekim Kadınları Derneği Bursa Şubesi üyelerinden ‘Meme Kanseri Farkındalığı’

29 Ekim Kadınları Derneği Bursa Şubesi üyelerinden ‘Meme Kanseri Farkındalığı’
18.10.2023
A+
A-

29 Ekim Kadınları Derneği Bursa Şubesi üyeleri, “Meme Kanseri Farkındalık” ayı kapsamında kamuoyunun dikkatini çekmek amacıyla düzenlediği organizasyonda motorcularla şehir turu attı.

Bursa’nın motor sporlarında isimleri ön sıralarda yer alan Moto Prestij Başkanı Hakan Uzun ve yönetimi, Bursa Shoppers Clup Association BaşkanI Ali Sıkdokur (alibaba) ve yönetimi, İNMOTO İnegöl Motosiklet Kulübü Başkanı Semih İncebay ve yönetimi, BURMOT16 Başkanı Ümit Cihangir ve yönetimi, sosyal dayanışma projelerinin mimarı Özlem Yerlikaya Tanış, sosyal projelerin her zaman yanında olan Zehra Hürsever, Bursa Kanserle Savaş Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Feray Bülte, 29 Ekim Kadınları Derneği Bursa Şube Başkanı Ece Aktan ve yönetiminden Sultan Yurdanur, Evra Selen Genç ve Esra Selen organizasyona katılarak destek verdi.

Başkan Ece Aktan, “Bir hayata dokunmaktan daha değerli ne olabilir ki? Farkındalık ve Sosyal Projeler en sevdiğimiz iş. İnsanın sağlığı mutluluğunun olduğu her yerde varız. Ekim ayı tüm dünyada Meme Kanseri Farkındalık ayıdır. Kadınlar konuyu gündemine almalı. Kadınlar sağlıklı ve uzun yaşamalı. Kadınlarda en sık görülen, aynı zamanda en yüksek oranda ölüme yol açan meme kanseri, tüm kanserlerin %11.7’sini oluşturacak şekilde, artık ilk sıraya yükselmiş durumda. Bunu akciğer kanseri izliyor. Bu nedenle, meme kanseri taramaları büyük önem taşımaktadır. Geçmişte ileri evrede teşhis edilen meme kanseri, günümüzde Bakanlığımızca yürütülen tarama programları ile daha erken evrede teşhis edilebilmektedir. Erken evrelerde tespit edilen meme kanserlerinin tedavilerinde daha başarılı olunmakta, hastanın yaşam kalitesi önemli ölçüde artmaktadır. Farkındalık oluşturabildiysek ne mutlu bize.” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.