2. Bursa Üreten Kadınlar Buluşması’na büyük ilgi

2. Bursa Üreten Kadınlar Buluşması’na büyük ilgi
18.12.2023
A+
A-

Bursa’da üç gün süren üreten kadınlar buluşması sona erdi. Bir çok etkinliği içinde barındıran büyük buluşma konserlerle zenginleştirilerek, katılımcı kadınlar ve ziyaretçilerin coşkusuna ortak oldu.

Kadınların bu etkinliğe büyük destek vermesi gerekirken ilgi tatmin edici oldu.

Kadınlarımızı desteklemek amacıyla Burkonder Bursa Konyalılar Derneği Başkan Yardımcısı Hakkı Arıcı, stantları tek tek gezerek tebrik etti, başarılar diledi.

Başkan Yardımcısı Arıcı, yaptığı açıklamada, ”Ülkemizin dört bir yanından, azmiyle, fikriyle ilham veren kadınlarla bir arada olmak gerçekten çok güzel. Sürdürülebilir kalkınmayı başarmayı isteyen her ülke, kadınların güçlenmesine büyük vurgu yapar. Çünkü kalkınma ancak kadınların hem ekonomik hem de sosyal olarak güçlenmesiyle mümkündür.” dedi.

   

Ekonomik ve sosyal güçlenmenin birbirini tetikleyen ve büyüten unsurlar olduğunu  dile getiren Arıcı, kadınların kendi işlerini kurmaları ve bu konuda cesaretlenmeleri için çok önemli olduğunu belirterek şunları söyledi:

”Kadınların ekonomik olarak güçlenmesi yalnızca para kazanmaları anlamına gelmiyor. Kadınlar, gelecek nesillerin yetişmesi ve ailenin idame ettirilmesinde en önemli aktörlerdir. Dolayısıyla kadınların güçlenmesi ve donanımlarını artırmaları, toplumu da şekillendiriyor. Yani, güçlü kadınlar güzel bir geleceğin köprüleri haline geliyorlar.

Kadınların yalnızca çalışan olmalarını değil, girişimci olarak karşımıza çıkmalarını arzu ediyoruz. Girişimcilik bir fikri, bir hayali, somutlaştıran büyük bir güçtür. Bugün dünyamızı şekillendiren kişiler, ağırlıklı olarak girişimcilerden oluşuyor. Bilhassa bu sebeple, kadınların girişimcilik dünyasında kendilerine yer açmaları çok önemli. O zaman, dünyamıza kadın eli değmiş olacak.

Toplumun ihtiyaçlarının giderilmesinde, kriz ve afetlerde kadınların nasıl büyük bir güce dönüştüğünü sayısız kere tecrübe ettik. STK’larda toplumsal dayanışmanın üstün örneklerini yine kadınlar ortaya koyuyor.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.