Yusuf Halaçoğlu neden milletvekili adayı gösterilmedi?

Yusuf Halaçoğlu neden milletvekili adayı gösterilmedi?
22.05.2018
A+
A-

İYİ Parti kurucularından, Kayseri milletvekili Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu’nun milletvekili adayı gösterilmemesi parti içinde şaşkınlık yarattı.

Yusuf Halaçoğlu’nun milletvekili aday listesinde yer almamasıyla ilgili Sözcü gazetesinden  Zeynep Gürcanlı’ya açıklama yapan İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Lütfü Türkkan “Halaçoğlu’na Kayseri 1. sıranın teklif edildiğini, ancak kendisinin kabul etmediğini” söyledi.

Türkkan açıklamasının devamında “Sayın Yusuf Halaçoğlu Kayseri milletvekilimiz. Kendisinin de doğal olarak Kayseri’den aday olmasını parti yönetimi olarak öngördük. Kendisi de İzmir’den aday olmak istediğini, oraya yerleşmek istediğini ifade etti. Ancak Genel Başkan Yardımcılarımızın İzmir’de liste başı adayı olmaları nedeniyle Kayseri konusunda aday olmasının uygun olabileceği ifade edildi. Kendisi de Kayseri’den aday olmak istemediğini söyleyince maalesef listemizde yer alamadı” ifadelerini kullandı.

Genel Yayın Yönetmenimiz Murat Selam’ın telefonla ulaştığı Yusuf Halaçoğlu ’da yaptığı açıklamada “İzmir’de oturacağım için İzmir’den başvuru yaptım; ama Kayseri’de 1’inci sırayı verdiler. Kabul etmedim. Tercihim, İzmir ve Ankara’ydı. Şimdi tekrar Kayseri’ye giderek, seçmenlerle ilgilenmem zor olacağı için Kayseri’den aday olmadım” dedi.

Aday gösterilmeyen Halacoğlu, “Milletvekili olmak zorunda değiliz. Olmak isteriz; ama bu, şart değil. Vekil olmasam da partide mücadele etmeye devam edeceğim. Tek adam rejimini kabul etmiyorum” diye konuştu.

Demokratik parlamenter sistemi savunduklarını ve bunu çıkar için yapmadıklarını kaydeden Halaçoğlu; parlamenter, demokratik, hukuk devletini savunanların çıkarının olmadığını söyledi.

Halaçoğlu, “Çıkarımız olsa, gider AKP’de yer alırdım” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.