Yüksel BAYSAL yazdı: İYİ Parti kervanı yola çıktı!

03.11.2018
A+
A-

Yeni Dönem Gazetesi Köşe Yazarı Yüksel Baysal, İYİ Parti Bursa Teşkilatı’nda atamaları yapılan 17 ilçe başkanının tanıtım toplantısını yazdı.

İşte Yüksel Baysal’ın o yazısı:

“MHP’nin politikalarına itiraz eden ülkücüler ile AKP’nin, iktidar gücüyle dışladığı, ötekileştirdiği kadroların bir araya geldiği bir yapı oldu İYİ Parti.

Türk siyasetinde bir ilki başararak, girdiği ilk seçimde yüzde 10 oy alma başarısını göstererek siyasetin yeni adresi olabileceğini de ortaya koydu.

YÜKSEL BAYSAL

Ancak İYİ Parti’nin kalıcı olabilmesi ve ‘Merkez Sağ’da kendine yer açabilmesi için önümüzdeki yerel seçimlerde de ciddi bir oy oranına ulaşması şart!

****

Ne yazık ki İYİ Parti ilk düğmeyi yanlış ilikledi!

24 Haziran baskın seçimlerinde teşkilat mensuplarının önemli bir kısmı milletvekili adaylığına soyununca, il ve ilçe teşkilatları boşaldı, yenilerini organize etmek uzun süre aldı.

Ve yumurta kapıya dayanırken, önce il, sonra ilçe başkanları belirlenmiş oldu.

****

CHP yerel seçimler için adaylarını belirleyip yola çıkarken, İYİ Parti Bursa örgütü dün yeni-yeniden atanan ilçe başkanlarını tanıttı.

İl Başkanı Dr. Yahya Bahadır, Gönlüferah Otel’de düzenlenen toplantıda tek tek ilçe başkanlarını anons etti.

Buna göre Osmangazi’de Dr. Mehmet Hasanoğlu’nun, Nilüfer’de Mali Müşavir Osman Uçar’ın yeniden ataması yapılırken, Yıldırım’da Erkan Subaşı kendi isteğiyle yerini Avukat Kerem Arslan’a bıraktı.

Tanıtım sırasında Nilüfer İlçe Başkanı Osman Uçar’ın, “Nilüfer Belediyesi’ni kazanacağız. Nilüfer bizimle yapmacık değil içten bir şekilde gülümseyecek” diyerek Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’e gönderme yapması dikkat çekti.

****

İYİ Parti’nin atanan diğer ilçe başkanları da şunlar oldu:

İnegöl-Eray Soral, Yenişehir-Ali Şiracı, İznik-Hilmi Dükkancı, Gürsu-Hatice Deniz, Orhangazi-İsmail Kaya, Mustafakemalpaşa-İhsan Keçeci, Karacabey-Erkan Önen, Gemlik-Birol Mumcu, Keles-Ahmet Türkmen, Harmancık-Mithat Aslan, Orhaneli-Esat Yıldırım, Mudanya-Fehmi Çaptık, Büyükorhan-Ergun Oktay, Kestel-Güngör Doğan…

****

İl Başkanı Dr. Bahadır, toplantıda Başkanlık Divanı’nı da tanıttı:

Birgül Günay Yıldız, Haluk Hısımcıl, Oğuz Hançer, Levent Öncü, Erkan Kaya, Murat Üncü, Erkan Zorba, Güven Turan, Beyhan Erdoğan, Hüseyin Koçak, Yurdanur Oktay, Yüksel Seyhun, Mehmet Aybars Yılanlı, Semra Doğan, Nurettin Bacak ve Kemal Ataç…

NEDEN İYİ PARTİ?

İl Başkanı Dr. Yahya Bahadır ve arkadaşları, geçen günlerde gazetemizi ziyaret ederek, İYİ Parti’nin konumuna ilişkin düşüncelerini bizimle paylaşmıştı.

Ziyarette; Dr. Yahya Bahadır, İYİ Parti’nin duruşunu şöyle tanımlamıştı:

“Burası herkesin gömleğini çıkarmadan geleceği bir adres… Siyasetin tıkandığı, tıkatıldığı bir dönemde Türkiye’nin merkez partisine ihtiyacı vardı. İki temel ilkemiz var, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğü ve cumhuriyetin temel değerleri… Biz partimizi, Türkiye siyasetinin kalıcı bir partisi haline getirmek istiyoruz. MHP’den gelen arkadaşlara teşekkür ediyoruz. Çok iyi teşkilatçılar. Bizim siyasal kimliğimiz milliyetçi, muhafazakâr ve demokrattır.”

“İYİ PARTİLİ OLMANIN ZORLUĞU!”

Bu arada;

İYİ Parti’nin tanıtım toplantısında son olarak kürsüye Bursa Milletvekili, Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu çıktı.

Türkiye’nin zor bir dönemden geçtiğini söyleyen İsmail Tatlıoğlu, “İYİ Partili olmak zor. Muhalif olmanın zor olduğu bir dönemdeyiz. İYİ Partili olmak, çorba kazanından uzak durmak çok zor… Ama ahlaklı bir davranıştır” dedi.

YÜKSEK İSTİŞARE KURULU!

İYİ Parti’de diğer partilerden farklı olarak “Akil adamlardan” oluşan bir üst kurul oluşturuldu.

Tahsin Bulut, Kamuran Yılanlı, Nuri Karaca,  Ayhan Özdemir, Meliha Bağcıoğulları, İlker Özarslan, Üstün Tunalıgil, Faruk Güzel gibi isimlerden oluşan bu kurul üç ayrı gruba ayrılarak, İl Yönetim Kurulu ile koordineli çalışarak, tavsiyelerde bulunacak.

1-Bursa’nın sorunlarına ilişkin makro projeler üretecek bir grup…

2-Aday araştırması yaparak, İl Yönetimi’ne sunacak bir başka grup…

3-Ve seçim stratejisi oluşturma grubu…

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.