Yüksel Baysal, Meral Akşener’in Bursa ilçe mitinglerinin nabzını tuttu…

Yüksel Baysal, Meral Akşener’in Bursa ilçe mitinglerinin nabzını tuttu…
20.03.2019
A+
A-

Yeni Dönem Gazetesi köşe yazarı Yüksel Baysal, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in hafta başında Karacabey, Orhangazi, İznik, Yenişehir ve İnegöl’de yaptığı mitingleri yazdı.

İşte Yüksel Baysal’ın o yazısı:

‘’Gazeteciyiz, pek çok partili-partisiz insan bize seçim sonucunu soruyor.

Tahminlerimi söylüyorum, bazıları kamuoyu araştırmalarına dayanıyor; bazıları ise alan gözlemlerine…

****

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Karacabey, Orhangazi, İznik, Yenişehir ve İnegöl ilçelerini kapsayan gezisine bakıldığında, sonuca ilişkin kestirimlerimin ve siyasal analizlerimin yerinde olduğunu gördüm.

İlçelerdeki kalabalık ve coşku, partinin gücünü göstermesi açısından önemli bir ölçü çünkü…

****

Akşener’in ilk durağı Karacabey’de, referandumda “hayır” diyen muhalefet ikiye bölünmüş durumda… Demokrat Parti adayı Ergun Koç ile İYİ Parti Belediye başkan adayı Ayhan Tayfur…

Meral Akşener’in mitingi kalabalık ve coşkuluydu ancak Mustafakemalpaşa’daki tablo yoktu.

Muhalefet bloku bölündüğü için, eğer son dakikada bir birleşme olmazsa, bu ilçede AK Parti adayı Ali Özkan‘ın seçilmesi büyük olasılık…

Bir noktayı dikkatinize sunmak isterim; her iki adayın tabanı Büyükşehir’de Mustafa Bozbey isminde birleşmiş durumda…

****

Benzer bir tablo Orhangazi’de de var.

İYİ Parti adayı İsmail Yılmaz ile Demokrat Parti adayı Çetin Çoklar arasındaki oy bölünmesinden ötürü, çarşamba günü “haciz” gelmesi beklenen Orhangazi Belediyesi’ni bir kez daha AK Parti yönetecek gibi duruyor.

Kişisel koltuk hırsı uğruna, büyük fotoğrafı görmeyenlerin seçim sonucundaki hüsranını merak ediyorum. Elimizdeki kamuoyu yoklamalarında DP adayı Çoklar’ın en çok yüzde 10 oranına ulaşacağı görülüyor. Bununla seçim alınmaz, olsa olsa oylar bölünür!..

İlçedeki duruşlar farklı olsa da Orhangazi’de iki adayın tabanı Büyükşehir’de Bozbey’e oy verme eğiliminde…

****

İYİ Parti’nin seçimde en iddialı olduğu yerlerden biri Mustafakemalpaşa’ysa ötekisi İznik ilçesi…

Elbeyli’nin CHP’li eski Belediye Başkanı Kenan Karakaş, İYİ Parti adayı yapıldı. İki taban arasında mutlak uyum olması Meral Akşener’in mitingine de yansıdı.

Pazartesi gününün en coşkulu ve en kalabalık mitingi İznik’teydi.

****

Yenişehir’de İYİ Parti’nin adayı Ercan Özel iddiasını sürdürüyor. Burada CHP-İYİ Parti arasında uyum sorunu olmadı, ikinci bir aday çıkmadı. Rakibi MHP’li Davut Aydın da güçlü bir isim… Yenişehir’de Saadet Partisi adayı eski Başkan Mehmet Kaya’nın alacağı oylar sonucu belirleyecek gibi görünüyor. Kaya, hangi tabandan oy alacak, kimi bölecek?

****

İnegöl’de ise durum aşağı yukarı net…

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in en zayıf mitingi İnegöl’de oldu.

İYİ Parti’nin Hakan Özdemir gibi iyi bir adayı var ama muhafazakâr yapısı, “Reis” sevgisi, İnegöl’de değişim sinyali vermiyor.

****

Bu yazının dip notu: Meral Akşener, çözüm süreci sonrasında kazılan hendekler nedeniyle güvenlik güçlerinin 726 şehit verdiğini söyledi. Akşener, o süreçte iktidarın PKK’nın açtığı hendeklere göz yumduğunu kaydetti. Akşener’in bir sorusu vardı ki Devlet Bahçeli’nin de zamanında sorduğu!’’

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.