YSK’nın ‘tutuklu seçmen’ kararına İYİ Parti’den sert tepki

30.12.2018
A+
A-

YSK 31 Mart yerel seçimlerine ilişkin seçim esaslarını geçtiğimiz günlerde belirlemişti. Açıklanan esaslar arasında tutuklu seçmenler için yapılan değişiklik dikkat çekti.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Hasan Seymen, konuya ilişkin yaptığı yazılı basın açıklamasında, “Yüksek Seçim Kurulu; son 14 yılda yapılan tüm seçimlerde tutuklulara oy kullandırılmışken, tam da görev süreleri uzatıldığı günlerde, yerleşmiş olan uygulamasından dönülmüştür. Bu tutumu anlamak ve kabul etmek mümkün değildir” ifadelerine yer verdi.

YSK’ya Anayasa’nın 67. Maddesini ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesini hatırlatan Genel Başkan Yardımcısı Seymen, sözlerine şöyle devam etti:

Tutukluların oy kullanabilmesi için ikamet şartı getirilmesi seçme hakkının ortadan kaldırılması demektir. Anayasamızın açık hükmünü görmezden gelen Yüksek Seçim Kurulu’nun bu kararı ile ne kadar tarafsız olduğu bir kez daha ortaya koymuştur.

Yüksek Seçim Kurulu’nu Anayasaya uygun şekilde hareket etmeleri gerektiğini ve bu hukuksuz tutumun seçimleri şaibeli hale getirdiğini önemle hatırlatırız.

Seymen’in, yaptığı yazılı açıklamanın tam metni şöyle:

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.