YÖN Koleji öğrencilerinden ‘Zeka Oyunları’nda final başarısı

YÖN Koleji öğrencilerinden ‘Zeka Oyunları’nda final başarısı
27.04.2018
A+
A-

Stratejik ve algoritmik düşünme becerilerine önem veren, YÖNX Eğitim Modeli ile öğrencilerini en donanımlı şekilde geleceğe hazırlayan YÖN Koleji, bir başarıya daha imza attı. YÖN Koleji’nin 4. ve 5. Sınıf öğrencileri, zorlu Türkiye 23. Zeka Oyunları Yarışması’nda finale kalmayı başardı. 4A sınıfından Hacer Neva Yemişen, 100 tam puanla sınavları geçti

Eğitime yönelik atılımlarına ara vermeden devam eden ve son olarak yeni eğitim modeli YÖNX ile farkını ortaya koyan Yön Koleji’nin öğrencileri de başarıdan başarıya koşuyor.

Yön Koleji, 6 öğrencisiyle, amacı her yaştaki insanın düşünme ve problem çözme alışkanlıklarını, yeteneklerini geliştirmeye katkıda bulunmak olan ‘Türkiye 23. Zeka Oyunları Yarışması’nın finallerine katılmaya hak kazandı.

Minikler Kategorisi’nde 451 kişi arasından 100 tam puan alarak hem eleme hem de final sınavlarını geçen 4A sınıfından Hacer Neva Yemişen, 1.’lik sıralamasında büyük gurur kaynağı oldu. 4A sınıfından Muhammed Kerem Eksik, Tarık Yağız Koç, Elif Karatay, Ahsen Asya Güçlü ve 5A sınıfından Salih Yazıcı 333 öğrenci arasından hem eleme hem de final sınavlarını kazanarak isimlerini finale yazdırmayı başardılar. Yarışmanın final sınavı 13 Mayıs Pazar günü saat 11:00-12:30 saatleri arasında, ödül töreni de aynı gün 18:30’da Ankara’da yapılacak.

Eğitimde özellikle stratejik ve algoritmik düşünme becerileri aktivitelerine yer veren Yön Koleji, böylece öğrencileriyle birlikte yarışmada büyük takdir topladı.

Bilgi Toplumu’na önemli adım

Türkiye Zeka Oyunları Yarışması, 1996 yılından beri, Milli Eğitim Bakanlığı, ODTÜ ve TÜBİTAK’ın katkılarıyla Türkiye Zeka Vakfı tarafından düzenleniyor. İnsanların düşünme becerilerini geliştirmeyi, çevrelerini daha iyi algılayabilmelerini ve sorunlar karşısında daha nitelikli çözümler üretme yeteneklerini arttırmayı hedefleyen yarışma, düşünen ve üreten bireylerle ‘Bilgi Toplumu’ olma yolunda yapılan önemli bir etkinlik olma görevini üstleniyor. Yarışmaya Türkiye’nin dört bir tarafından öğrenciler katılıyor. Yarışma bu yıl 30 bin TL ödül dağıtacak.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.