Yok artık! Marul bile ithal ediliyor…

Yok artık! Marul bile ithal ediliyor…
31.01.2019
A+
A-

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, kaçırılan fırsatların anlatıldığı “Geçti Bor’un Pazarı sür eşeğini Niğde’ye” deyimine konu olan ünlü Bor Pazarını ziyaretinde pazarcı esnafı ve vatandaşların büyük ilgisiyle karşılandı.

Ünlü Bor Pazarının geçmişte, sabah 07.30’da kurulup, burada yerli ve Çukurova ile bölgeden gelen ürünlerin yoğun bir şekilde alıcıya sunulduğunu hatırlatan Gürer, “Uygulanan yanlış ekonomik politikalar pazarları da olumsuz etkiledi.

Sabahın erken saatlerinden itibaren Bor pazarındayız ve saat 14.00 olmasına rağmen Pazar henüz canlanmadı. Alıcı fiyattan, üretici de maliyet unsurlarından yakınıyor. Bu durumda maliyet ve girdiler düşmeden insanların ucuz ürün alabilme şansı ortadan kalktı” diye konuştu.

CHP Niğde Milletvekili ve Emek Büroları Merkez Yöneticisi Ömer Fethi Gürer, Bor Salı Pazarında yaptığı ziyaretlerinde şunları söyledi:

“Etin ithaline vatandaşı alıştırdılar da mercimek, badem, ceviz, marul bile ithal eder olduk. Bakan yaptığı açıklamada “gerekirse yine et için ithalata başvurabilir” diyor.

Onun yerine hayvancılığı, tarımı geliştirmekten bahsetmiyor. Yumurta, yoğurt şehirlerden köylere gider oldu. Tavuk aynı şekilde hormonlu yemlerle yetiştirilip köye satılıyor. Mazot fiyatları altı lirayı buldu. Yem fiyatları artamaya devam ediyor. Çiftçi, besici, işçi geçim sıkıntısı çekiyor, kan ağlıyor. İktidarın bir an önce bu yanlışlardan dönmesi gerekiyor.”

(Kaynak: Yenimesaj.com)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.