Yıldırım Mevlana, Meyve Ağaçlı Parkı’na kavuştu

15.09.2018
A+
A-

Yıldırım Belediyesi’nin Mevlana-Ulus Kentsel Dönüşüm alanında yapımını tamamladığı Mevlana Parkı, meyve ağaçlarıyla eski Bursa kültürünü canlandıracak.

Mevlana-Ulus mahallelerindeki vatandaşlara daha sağlıklı, nitelikli, güvenli ve standartları yüksek bir yaşam sunmak için inşaatların sürdürüldüğü bölgeye 3 bin 362 metrekarelik park kazandırıldı.

Bölgede inşası süren konutların sosyal alanlarla destekleyeceklerini söyleyen Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Fiziki dönüşümü gerçekleştirdiğimiz Mevlana-Ulus kentsel dönüşüm alanındaki bu parkla vatandaşlarımızın sosyal yaşamlarının da standartlarının yükselmesine katkı sağlayacağız. Diktiğimiz meyve ağaçlarıyla hem estetik bir görünüm olacak hem de çocuklarımızın dallarından meyve yiyecekleri bir alanla eski Bursa kültürünü yeniden yaşatacağız” diye konuştu.

YILDIRIM’IN ÇEHRESİNİ DEĞİŞTİRİYORUZ

Yıldırım’ı geleceğin yaşanabilir şehri yapmak adına 7/24 çalıştıklarını belirten Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “İlçemizde devam ettirdiğimiz kentsel dönüşüm çalışmalarında öncelikli amacımız o bölgede yaşayan insanlarımızın gönül rızasıyla yeni, modern ve güvenli binalarda yaşamasını sağlamak. İlçemizde fiziki dönüşümü sosyal dönüşümle tamamlıyoruz. İlçede yürüttüğümüz tüm kentsel dönüşüm projelerinde olduğu gibi bu bölgemizde de insanlarımızın yaşam kalitesini artırma anlayışıyla hareket ediyoruz” şeklinde konuştu. Parkın yapısı itibariyle estetik bir yanının da olacağını vurgulayan Başkan Edebali, “İnşası tamamlanan parkımız meyve ağaçları, yeşil alanı ve yürüyüş yolları ile Mevlana-Ulus’a artı değer katacak. Yıldırım’ın çehresini değiştirme anlamında büyük katkısı olacak” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.