Yıldırım kaçak yapılardan temizleniyor

13.11.2017
A+
A-

Yıldırım Belediyesi’nin yıkımını gerçekleştirdiği kaçak yapı sayısı 2017’de 53’e yükselirken Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, kaçak yapıyla mücadelenin kararlılıkla süreceğini vurguladı.

Yıldırım Belediyesi’nin ilçedeki kaçak yapılarla mücadelesi sürüyor. Yıldırım Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü ekiplerinin tespit ederek yıkımını gerçekleştirdiği kaçak yapı sayısı 2017’de 53’e yükseldi. Yıldırım’ın yeniden yapılanmasında kaçak yapılaşmaya kesinlikle göz yummayacaklarını dile getiren Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Yıldırım’da yıllardır süregelen kaçak yapılaşma sonucunda yaşadığımız sıkıntılar ortada. Doğru planlamalarla şehrimizi tekrar inşa ederken, kaçak yapılara asla göz yummuyoruz” diye konuştu.

BETON FİRMALARINA ÇAĞRI

Yıldırım’da yeni bir çarpıklığa neden olacak kaçak yapılaşmayla mücadelenin kararlılıkla süreceğini belirten Başkan İsmail Hakkı Edebali, “Vatandaşlarımızın yanı sıra hazır beton firmalarının da bu konuda hassasiyet göstererek, kaçak yapılara beton temin etmemelerini istiyoruz. Bu konuda aksi bir tutum sergileyen firmalar tespit edildiğinde gerekli cezai yaptırımlar taviz gösterilmeden yerine getirilecektir” uyarısında bulundu. Kaçak yapılaşma yüzünden vatandaşların sıkıntı yaşamasını istemediklerini de aktaran Başkan Edebali, “Kaçak yapı konusunda herkesin duyarlı olmasını istiyoruz. Kentsel dönüşüm hamlesi ile şehrimizi inşa ederken kaçak inşaat yaparak geleceğimizi karartmayalım” ifadelerini kullandı.

YAŞANABİLİR YILDIRIM İÇİN EL ELE

Kaçak yapılaşma yüzünden vatandaşların mağdur olmasını istemediklerini belirten Başkan İsmail Hakkı Edebali, “Kalitesiz ve eksik malzemelerle inşa edilen kaçak yapılar vatandaşlarımızın can güvenliğini tehdit ediyor. Şehrimizin birinci derece deprem kuşağı üzerinde kurulu olduğunu göz önünde bulundurarak yaşanabilecek felaketler karşısında insan hayatının tehlikeye atılmasına izin verilmemeli. Kentsel dönüşüm hamlemiz kaliteli, modern ve sağlıklı konutlarla insanlarımıza hak ettiği gibi bir yaşam imkanı sunacak. Yıldırım’ı, hemşehrilerimizin yaşamaktan mutluluk ve huzur duyacağı bir şehir haline getirmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” şeklinde konuştu.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.