Yıldırım ‘İdeal Gençlik’te kazananlar belli oldu

02.07.2018
A+
A-

Yıldırım Belediyesi’nin gençler arasında bireysel ve toplumsal farkındalıkları artırmak için başlattığı İdeal Gençlik Hareketi’nde birinci etap etkinlikleri tamamlandı.

Duyarlı genç nesiller yetişmesi konusunda Yıldırım Belediyesi tarafından başlatılan ve önemli çalışmalara imza atan İdeal Gençlik Hareketi’nde, İspanya Endülüs, Balkanlar, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’ya gidecek şanslı gençler noter huzurunda gerçekleştirilen kura çekimi ile belirlendi.

Daha önce engellilerle, huzurevi sakinleriyle buluşan, Yıldırım Belediyesi Sahipsiz Hayvan Bakım ve Tedavi Merkezi’ni ziyaret ederek sokak hayvanı sahiplenen, yeşil bir dünya için ağaç ve fidan diken, gerçekleştirdikleri bisiklet turu ile hem sağlıklı bir yaşam için spor yapmaya, hem de çevre kirliliğine neden olan motorlu araçlar yerine doğaya zarar vermeyen taşıtların kullanımının yaygınlaşmasına dikkat çeken İdeal Gençlik Hareketi üyeleri, bu etkinliklerin yanı sıra Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali ile de bir araya gelerek, projeleri ve önerileriyle ilçenin yönetimine aktif katılım sağladı. Platforma dahil olarak sosyal etkinlikleri tamamlayan gençler arasında yapılan çekilişte 30 genç İspanya Endülüs turu, 45 kişi Balkan turu, 45 kişi Karadeniz turu, 45 kişi ise Doğu ve Güneydoğu Anadolu turlarına gitmeye hak kazandı. Turlara katılacak üyelerin listesii dealgenclikhareketi.com adresinde yayınlanacak.

FESTİVALE GÖRKEMLİ KAPANIŞ

Öte yandan kültür sanat programları ile ilçenin sosyal hayatına köklü değişikler getiren Yıldırım Belediyesi tarafından düzenlenen 4. Uluslararası Cumalıkızık Ahududu Festivali’nin kapanışı, Bahadır Tatlıöz Konseri ile gerçekleşti.

Yıldırım Belediyesi Kaplıkaya Cazibe Merkezi’nde düzenlenen ve binlerce Yıldırımlının yoğun ilgi gösterdiği konserde müzik severler ünlü sanatçı Bahadır Tatlıöz’ün şarkılarıyla keyifli bir gece yaşadı. Gençlerin büyük sevgisiyle karşılaşan Bahadır Tatlıöz, kendi şarkıları olan Takvim, Su Yolunu Bulur, Net, Yangınlar Var ve Uzun Lafın Kısası eserlerinin yanı sıra Kış Güneşi, Bir Alo De, Tavla, Aşk İle Yap, Yanımda Kal ve Hakim Bey gibi sevilen şarkıları da seslendirdi.

Yıldırımlılar konser boyunca Bahadır Tatlıöz’e eşlik ederken ünlü sanatçı da sevenleriyle öz çekim yaptı. Yıldırım’da karşılaştığı yoğun ilgiden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Tatlıöz, Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali’ye ve konserin gerçekleşmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.