Yıldırım Belediyesi, Tıp Merkezi ile göz dolduruyor

04.09.2018
A+
A-

Yıldırım Belediyesi Tıp Merkezi 2018 yılının ilk 8 aylık döneminde 111 bin 906 poliklinik hizmeti verirken, 13 bin 332 tetkik işlemi gerçekleştirdi.

 Türkiye’de sağlık hizmeti veren 5 belediyeden biri olan Yıldırım Belediyesi, Tıp Merkezi ile ilçe sakinlerinin temel ihtiyaçlarından olan sağlık alanında örnek çalışmalara imza atıyor.

Sosyal belediyecilik alanında gerçekleştirdiği çalışmalarla Yıldırımlıların yaşam kalitesini yükseltmek ve refahını sağlamak için desteğini sürdüren Yıldırım Belediyesi, sağlık yatırımlarıyla ilçede önemli hizmetler yürütüyor.

1 başhekimin kontrolünde; 7 uzman doktor, 5 pratisyen hekim, 3 diş hekimi, 18 hemşire, 4 acil tıp teknisyeni, 6 laborant, 3 radyoloji teknikeri, 4 tıbbi sekreter, 7 büro personeli, 7 halkla ilişkiler personeli, 6 ambulans şoförü, 8 cenaze aracı şoförü, 3 defin hizmetleri personeli, 7 temizlik personeli ile Yıldırımlılara şifa dağıtan Yıldırım Tıp Merkezi; 2018 yılının ilk sekiz ayında 111 bin 906 vatandaşa poliklinik hizmeti verirken, 2 bin 518 radyolojik, 13 bin 332 tetkik işlemi gerçekleştirdi. Aynı dönemde 2 bin 546 hastanın nakli sağlanırken, bin 933 de cenaze nakli yapıldı. Dahiliye polikliniğinde 8 bin 455, çocuk polikliniğinde 14 bin 200, kadın doğum polikliniğinde 8 bin 963, diş polikliniğinde 4 bin 724, KBB polikliniğinde 9 bin 121, göz polikliniğinde 9 bin 342 ve acil polikliniğinde 55 bin 367 hastaya hizmet verildi.

SAĞLIK MERKEZLERİ DEĞER KATIYOR

Tıp Merkezi’nin yanı sıra Millet Mahallesi ve Yediselviler Aile Sağlığı Merkezleri ile mahalle konaklarındaki aile hekimlikleriyle insan sağlığına doğrudan katkı sağlayacak çalışmalar yürüttüklerini belirten Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Tıp merkezimiz, alanında uzman kadrosu ile vatandaşlarımıza daha iyi ve daha kaliteli hizmet vermeyi ilke ediniyor. Amacımız modern tıbbi cihazlar ile Yıldırımlıları sağlığına en kısa sürede kavuşturmak. Yatırımın en büyüğünü insan sağlığına yapılan yatırım olarak görerek sağlık merkezlerimize yenilerini ekliyoruz. İlçemizin en kalabalık nüfusuna sahip bölgesi olan Millet Mahallesi’nde hizmete giren aile sağlığı merkezimiz ile önemli bir eksikliği giderdik. Öte yandan Yediselviler, Sıracevizler ve Mehmet Akif Ersoy Mahallelerinin ortak noktası olan bölgeye aile sağlığı merkezi kazandırarak vatandaşlarımızın yürüme mesafelerinde sağlık hizmetine ulaşmalarını sağladık. İnşası devam eden Yeşilyayla Mahallesi Hatice Aslanoba Aile Sağlığı Merkezi de bölgede önemli bir sağlık tesisi olacak. Mahalle konaklarımızı hemşehrilerimizin ihtiyacına göre dizayn ederken, gelen talebe göre aile hekimliklerine yer veriyoruz. Yıldırımlıların sağlığı bize emanet. Mutlu bir toplum ancak sağlıklı bireyler ile oluşturulabilir” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.