YHT zammına Cumhur İttifakı’ndan da tepki geldi

YHT zammına Cumhur İttifakı’ndan da tepki geldi
24.01.2020
A+
A-

TCDD’nin Yüksek Hızlı Tren (YHT) abonmanlık ücretlerine yaptığı fahiş zamma AKP ve MHP’den de tepki geldi. AKP’li Meclis Üyesi Orhan Durmuş “Bu zammı içimize sindirmemiz mümkün değil” dedi. MHP’li Sazak ise TBMM’ye önerge verdi.

MHP Eskişehir Milletvekili Nurullah Sazak, zamla ilgili olarak TBMM’ye soru önergesi verirken, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin AKP’li Meclis Üyesi Orhan Durmuş da, “Bu zammı içimize sindirmemiz mümkün değil” dedi. MHP’li Sazak ise önergesinde, “Yapılan zam acilen gözden geçirilmeli” dedi.

AKP’li Meclis Üyesi Durmuş, SÖZCÜ’nün sorusu üzerine, “TCDD yapmadık diyor ama eğer böyle bir zam varsa da içimize sindirmemiz mümkün değil. Vatandaş zaten geçim derdindeyken böyle bir artışı kabul edemeyiz” dedi ve şunları söyledi:

“Bu zam mantıklı değil. Bunu doğru görmem mümkün değil. Vatandaşın geçim sıkıntısı çektiği böyle bir dönemde bu içimize sinmez. Bunun geri alınması noktasında partimiz nezdinde elimizden geleni yapacağız. Çünkü bu vatandaşı mağdur eden bir durum. Bu kadar yüksek oranda bir zam olmaz.”

MHP’DEN ÖNERGE

MHP Eskişehir Milletvekili Metin Nurullah Sazak da, YHT abonman fiyatlarına yapılan zam ile ilgili olarak Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan’a soru önergesi yöneltti.

Nurullah Sazak, “Yapılan bu zamlar acilen gözden geçirilmeli” dedi ve durumun takipçisi olacağını belirtti. “Bütçesini abonman fiyatlarına göre ayarlayan vatandaşlarımızın mağdur edilmemesi” gerektiğini vurgulayan MHP’li Sazak, Bakan Cahit Turhan’a şu soruları yöneltti:

* Abonman kartlarına ait indirim oranlarının değişmesi sonucunda yeni fiyatları nedir? 30 günlük abonman fiyatlarına neden yüksek fiyat artışı yapılmıştır? Söz konusu biletlerin indirim oranları neden değiştirilmiştir?

* Özellikle çalışan ve öğrencilerin tercih ettiği abonman kartlarına ait indirim oranlarının gözden geçilerek fiyatlardaki artışın makul düzeye çekilmesi planlanmakta mıdır?

* Halk nezdindeki bilgi kirliliğinin giderilmesi için yeni fiyatların şeffaf bir biçimde kamuoyu ile paylaşılması düşünülmekte midir? İnternet ve mobil satış kanallarında uygulanan indirim tutarı ne kadardır? Bu tutarda bir değişiklik yapılmış mıdır? Business vagonlarda çocuk, genç, öğretmen, basın, 60-64 yaş ve 65 yaş üstü gibi indirimler neden kaldırılmıştır?

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

  1. Hayri Durak dedi ki:

    TCDD.Abonmanlik zammı na akp.ve mhp.den tepki geldi diyor zam %300 ulan Allahtan korkun mhp.tepkili diyor yok öyle bir şey “agalarina civle yapıyor “mhp.Cum. ittifakinda sonuna kadar destek diyordur.