Yeşilay, bu paraları nereye harcadı?

Yeşilay, bu paraları nereye harcadı?
06.05.2019
A+
A-

100 yıllık geçmişi bulunan Yeşilay’ın 2018 bütçesiyle ilgili dikkat çeken bir iddia ortaya atıldı. İddialara göre 2018’de 97,5 milyar TL bütçe alan Yeşilay’da yöneticiler için özellikle son zamanlarda lüks harcamalar yapıldığı iddiası gündeme bomba gibi düştü.

Sözcü yazarı Çiğdem Toker, “Yeşilay bütçe paralarını nasıl harcıyor?” sorusunu sorarak,  “İddia o ki, Yeşilay yönetiminde kamu kaynaklarıyla sefa sürüldüğü bilinmesine ve bürokrasi içinde rahatsızlık yaratmasına rağmen, (dernek yönetiminin saraya yakınlığı dolayısıyla) korkudan kimse açık açık konuşamıyor” dedi.

Toker, 2018 tarihli Kurumsal Mali Durum ve Beklentiler Raporu’nda, bütçeden ayrılan ödeneğin 97.5 milyon TL’sinin Yeşilay’a aktarılmak üzere tahsis edildiğini belirttiği yazısında şu iddiaları gündeme taşıdı:

“Yeşilay yöneticileri için özellikle son zamanlarda lüks harcamalar yapıldığı daha sık dillendirilmeye başladı. A8 Long, Passat VIP minibüs, ihtiyaç fazlası binek araçlar tahsis edildiği, Sepetçiler Kasrı’ndaki genel merkez odalarına milyonluk tefrişler yapıldığı, israf olarak nitelendirilen bu aşırı harcamalarla Yeşilay yönetimindeki bazı isimlerin ahbabı olan şirketlere, hiç de zorunlu değilken, Hazine parasından ciddi transferler sağlandığı… İddia o ki, Yeşilay yönetiminde kamu kaynaklarıyla  sefa sürüldüğü bilinmesine ve  bürokrasi içinde rahatsızlık yaratmasına rağmen, (dernek yönetiminin saraya yakınlığı dolayısıyla) korkudan kimse açık açık konuşamıyor.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.